18 augusti, 2018 Joakim Åström

Blandade känslor under dagens tävlingar

Philip Morin, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 18 August, 2018 Karlskoga, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Teamets tankar går först och främst till den funktionär som fick sätta livet till i samband med en olycka under dagens Swedish GT-kval. En händelse som berört hela motorsportfamiljen djupt. Vi önskar de anhöriga och alla inblandade styrka i det som hänt. Dagens resultat i kvalet känns obetydligt i skenet av händelsen.

Kvalpass ett resulterade i teamets bästa kvalprestation hittills under säsongen. Dahlgren satte snabbaste tid på den 2,5 kilometer långa Gelleråsbanan, Haglöf placerade sig tätt bakom på P2, medan Morin och Mikaela slutade P3 respektive P5. Något som innebar Mikaelas första avancemang till Q2 denna säsong, med marginal!

– Det känns så sjukt bra! Stödet jag har från teamet är verkligen enormt och att prestera P5 tillsammans med dem, så grymt. Q2 klaffade inte lika bra, men P10 innebär start ifrån pole position imorgon i och med den omvända startordningen i race två, det ser jag verkligen fram emot! Sen blir det väldigt blandade känslor med tanke på det som hänt under dagen, mina tankar går till de anhöriga, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Kvalpass två slutade även det med storslam efter att Morin tagit P1, Haglöf återigen P2 och Dahlgren P3. Mikaela slutade P10 och startar därmed från ruta ett i morgondagens andra race. Peter ”Poker” Wallenberg fick stå över dagens kval på grund av åtaganden vid sidan av banan.

– Ett fantastiskt kval för teamet och verkligen ett kvitto på att vi utvecklas åt rätt håll! Men våra tankar går till funktionären som förolyckades och de anhöriga. Det är dessa personer som gör det möjligt för oss att överhuvudtaget tävla på den här nivån och sorgen efter en sån här händelse är stor, säger Daniel Haglöf.

Se fullständiga resultat från dagen

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.