Spridda skurar under dag ett på Anderstorp

PWR Racing Team startade dagen med Emma P6 och Daniel P8 i första testpasset på ett blött Anderstorp Raceway. Ett okej resultat som följde med in i Q1 för Emma medan Daniel lyckades plocka en placering. Q2 slutar sedan med Daniel som P7 och Emma som P8. Det finns rum för förbättringar under morgondagen och hela teamet ser fram emot att lyfta det hela minst ett par snäpp.

Oliver Söderström i juniorteamet fortsätter att vara snabb och kvalade fyra, knappt tre tiondelar bakom snabbaste tid. Julia missade testpasset på grund av tekniska problem och hade med så få varv i bilen svårt att hänga med tidsmässigt. Oerhört spännande att se vad dessa två juniorer kan åstadkomma i de två finalracen.

I Swedish GT har Haglöf och Poker hunnit med att köra två testpass i teamets Lamborghini. Daniel satt andra bästa tid under det sista testpasset, var så säker på att kampen med Porschar och Ferraris kommer att bli något alldeles extra under morgondagen!

Ni följer morgondagens race på SVT Play med start 12:30

Fem förare, fem bilar, en F1-bana. PWR Racing Team har intagit Anderstorp.

PWR Racing Team är på plats med hela arsenalen i Anderstorp. Förutom de två STCC-bilarna kommer teamet att tävla med två Formel Renault 1.6 och en Lamborghini Huracán i Swedish GT.

- Det känns maffigt att ha en så pass stor apparat på plats. Lite smått overkligt med tanke på hur ungt teamet är. Nu ser jag fram emot att få ge både vår nya Italienare och STCC-bilen rejäla bensträckare här på historisk F1-mark, avslutar Haglöf.

PWR Junior Team introducerar en ny förare i teamet inför deltävling nummer två i Anderstorp. Julia Holgersson som närmast kommer från kartingscenen tar nu steget upp i Formel Renault 1.6 och blir därmed enda tjejen som kör formelbil i sverige.

- Jag är enormt glad över att få den här chansen, speciellt när teamet redan visat vilken fart som finns i bilarna. Min målsättning första racet blir att samla på mig så många mil och erfarenheter som möjligt i bilen. Plockar jag med mig ett gäng poäng är jag om möjligt ännu gladare. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Julia.

Teamet har goda möjligheter att vara med och slåss om pallplaceringar i alla tre serier. Någon som ändå får ses som favorit vad gäller topplaceringar är Oliver Söderström som i premiären bärgade en övertygande dubbelseger.

En upptagen teamchef, Daniel Andersson, hinner ge följande utlåtande innan han springer vidare till nästa ärende. - Jag har en bra magkänsla inför helgen och ser fram emot att ta PWR ett till kliv uppåt på utvecklingsstegen.

En lyckad premiär toppad med dubbelseger

PWR Racing Team kan blicka tillbaka på en lyckad premiärhelg, om än med några tråkigheter i bagaget. Juniorteamet med Oliver Söderström i spetsen tog en oerhört övertygande dubbelseger i lördagens två finalpass. Daniel höll fanan i STCC och slutade fyra i första racet, för att efter ett motorproblem sluta femma i race nummer två.

Det sista racet var av sällan skådad karaktär och endast fyra bilar korsade mållinjen. Tråkigt nog blev Emma ett av offren efter att ha blivit påkörd av Richard Göransson. I lördagens första finalrace knep hon åt sig en sjätteplats, separerad från teamkamraten Daniel endast av fjolårstvåan Fredrik Larsson.

De två teamcheferna Daniel Andersson och Stanley Dickens summerar helgen som ett styrkebesked. - Trots få varv med bilen lyckas vi sätta samman ett paket med Daniel som resulterar i två bra placeringar. Med denna helg som startskott tar vi upp jakten på pallplaceringar på allvar, konstaterar Daniel Andersson.

Stanley är förstås oerhört glad över helgens två vinster och summerar prestationen i ett ord, succéstart! - Alla i teamet har presterat på en hög nivå, då kommer resultaten. Även om jag får erkänna att jag är lite överraskad att vi tar två segrar så snabbt, vi har trots allt bara haft ett par veckors förberedelser inför denna premiärhelg, säger Stanley.

Nästa tävlingshelg blir på Anderstorp, där teamet för första gången får lufta sin Lamborghini Huracán i Swedish GT. Här finns programmet för Anderstorp

Helgens resultat

STCC Heat 1

STCC Heat 2

Formel Renault 1.6 Heat 1

Formel Renault 1.6 Heat 2

Både juniorer och seniorer visar prov på bra speed i premiären

Efter två bra testpass, där Daniel satt andra bästa tid i pass två, slutade han sexa i både Q1 och Q2. Emma slutade sjua i första kvalpasset och tappade sedan en position i Q2.

En klart positiv start där Daniel visade tydligt vilken fart som går att få ut ur bilen.

- Jag är supernöjd att vi kom upp i fart så snabbt, trots avsaknaden av försäsongstest. Det finns lite punkter vi kan förbättra och jag ser verkligen fram emot morgondagens race, säger Daniel.

Juniorteamet med Oliver och Paul gick ut starkt och satte första respektive tredje bästa tid i morgonens test. En riktigt bra start som sedan resulterade i andra respektive åttonde plats i kvalet.

Nu väntar fyra race under morgondagen och vi känner oss redo. Om ni inte är på plats i Skövde kan ni kan följa oss på SVT Play från klockan 12:10 imorgon. Let’s race!

Q1 STCC
1. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, 49.808
2. Thed Björk, Polestar Racing, +0.064
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.351
4. Richard Göransson, Team Tidö, +0.484
5. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +0.493
6. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +0.577
7. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +0.859
8. Erik Johansson, Team Kia, +0.986
9. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +1.000
10. Erik Jonsson, Sportpromotion , +1.260
11. Roger Samuelsson, Team Tidö, +2.208

Q2 STCC
1. Thed Björk, Polestar Racing, 50.030
2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +0.022
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.124
4. Richard Göransson, Team Tidö, +0.320
5. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +0.338
6. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +0.682
7. Erik Johansson, Team Kia, +1.200
8. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1.385

Premiären är här, nu kör vi

PWR Racing Team anlände under onsdagen till Skövde. Tälten är på plats, den helt nya banan har inspekterats och premiären närmar sig med stormsteg.

Teamchef Daniel Andersson berättar lite om känslan i teamet inför helgen. - Jag tycker att vi fick en bra känsla med oss redan från finalracet på Mantorp förra året. Vi känner oss redo och framförallt hungriga inför kommande säsong. Det ska bli enormt kul att försöka plocka ut max ur teamet och våra bilar här i Skövde, vi vet att vi är med i toppen när det klaffar.

Teamets STCC-förare, Daniel och Emma är båda överens om att det känns spännande med en helt ny bana. Speciellt i en premiärtävling.

Du går in på ditt andra år i STCC Emma, vilka tankar har du inför säsongen? - Jag hoppas att det går mycket bättre än förra året och att jag får till jämna och bra resultat under hela säsongen. Sen är jag självklart ute efter min första seger!

Teamet har jobbat hårt under vinteruppehållet för att få ut två bilar denna säsong, vad kan vi förvänta oss av Daniel Haglöf under 2015? - Det är naturligtvis kul att vi kör full säsong med två bilar. Jag kommer att plocka ut max av min och bilens kapacitet. Det återstår bara att se vart den ligger, min känsla är bra. Målsättningen är kick ass and look good. I nämnd ordning. Nu kör vi!

Startar juniorsatsning i Formel Renault 1.6

PWR Racing Team kan idag med stor glädje presentera en helt ny juniorsatsning inom svensk racing. Under säsongen 2015 kommer teamet att driva två bilar i Formula Renault 1.6. Rollen som teamchef axlas av tidigare Le Mans-vinnaren Stanley Dickens.

- Svensk racing behöver krafter som banar väg för våra ungdomar och det här är ett utmärkt initiativ. Jag är glad att jag har fått förtroendet och hoppas kunna leva upp till förväntningarna. Klara för premiären i Skövde denna helg är Oliver Söderström och Paul Blomqvist, två förare som vi tror enormt mycket på. Även fast satsningen är ny för i år hymlar vi inte med vårt mål, att vara med i toppstriden för mästerskapet 2015, avslutar Stanley.

PWR annonserade tidigare i veckan bil nummer två i STCC 2015 och kommer utöver det att driva en Lamborghini Huracán i Swedish GT. Med juniorteamet växlar PWR upp ytterligare ett snäpp och blir en tung spelare inom svensk motorsport.

- Tanken är att kunna hjälpa lovande racingjuniorer som inte själva mäktar med en full satsning. Detta har varit ett av de stora målen med PWR Racing Team sedan vi startade för fyra år sedan. Därför är jag oerhört glad att vi nu kan annonsera startskottet för PWR Junior Team, säger Poker Wallenberg.

Teamet ser en stor utvecklingspotential i satsningen och öppnar upp för både företag och utbildningar som vill vara med och lyfta svensk racing. Stanley som sedan många år bor och verkar utomlands har även nu siktet inställt på internationell racing med PWR Junior Team men kommer under detta år att först och främst etablera teamet i Sverige.

Har du redan nu idéer och förslag eller vill vara med och stötta svensk ungdomsracing, kontakta Stanley på dickens@stanleydickens.com

Foto: Christer Wahlgren

Daniel Haglöf kör STCC

Borlängesonen och team-ägaren i PWR Racing Team, Daniel Haglöf, gör återigen entré i svensk racings elitklass. Daniel körde Solvalla samt finalen på Mantorp 2014, men senaste fulla säsongen var 2013. Huvudsponsor på den nya bilen är Logitech.

- Viktiga pusselbitar har fallit på plats och vi kan äntligen presentera en tvåbilssatsning i STCC över en hel säsong, något som känns enormt kul. Speciellt med tanke på hur långt teamet har tagit sig sedan vi startade för fyra år sedan. Jag är oerhört stolt över alla inblandade och ser fram emot att få komma ut och fightas om pallplatser, säger Daniel.

Daniel missade försäsongstesterna på Ring Knutstorp men har många varv i den här bilen sedan tidigare. Det nya är egentligen andra däck för i år.

- Jag brukar anpassa mig snabbt och ser inga hinder i det. Vi har ju till och med två bilar att testa setup på inför den nya banan i Skövde. Nu vill jag bara ge mig ut på banan och rejsa, skrattar Haglöf.

Genrepet avklarat, nu väntar STCC 2015!

Årets försäsongstester på Ring Knutstorp har precis avslutats. PWR Racing Team lämnar Skåne hungriga inför premiären i Skövde om två veckor. Emma har haft bra fart ute på banan och satte fjärde bästa varvtid under torsdag eftermiddag.

Nya teamchefen Daniel Andersson är nöjd med testerna, och speciellt under dag ett. - Det är härligt att vara igång igen efter vintern. Snabbheten finns där och vi rör oss hela tiden i rätt riktning, det känns mycket lovande!

Nytt för i år är att Michelin tagit rollen som däckleverantör, något som innebär att helt nya däck fick bekänna färg inför den kommande säsongen. - De beter sig lite annorlunda men verkar gå att plocka riktigt snabba varvtider ur, det ska bli kul att se hur de fungerar på olika typer av banor. Jag ser väldigt mycket fram emot kommande säsong, även om Masterchef VIP var kul, skrattar Emma.

På plats i Skåne var även teamledning i form av Daniel Haglöf och Poker Wallenberg som jobbar intensivt för att kunna presentera en riktigt spännande nyhet de kommande veckorna. Håll utkik!

Vi ses väl på banorna i sommar? Årets racekalender hittar du här på webben.

PWR Racing Team kör Lamborghini Huracán i Swedish GT

PRESSMEDDELANDE 2015-03-30

PWR Racing Team tar i år klivet upp i GTA, den snabbaste klassen i Swedish
GT. Satsningen gör man med en GT-version av Lamborghinis senaste supersportbil
Huracán. Närmare bestämt en Huracán LP 620-2 Super Trofeo. Den
bakhjulsdrivna 620-hästarsbilen är helt ny för i år och teamet är i skrivande
stund på besök i Sant’Agata, Italien, för utbildning och provkörning. Senast
teamet deltog i GTA slutade man tvåa i mästerskapet och målsättningen är
även denna säsong hög.

Peter ”Poker” Wallenberg ser fram emot att tillsammans med Daniel Haglöf
ge de andra teamen en hård kamp om mästerskapstiteln. Denna säsong
blir startskottet för PWRs samarbete med Lamborghini. Och att få chansen
att slå ärkerivalen från Maranello ute på banan gör knappast hungern efter
toppen på podiet mindre.

”Vi upplever en stor efterfrågan och nyfikenhet i Sverige kring de mest
exklusiva supersportbilarna. Därför är det extra kul att, förutom Lamborghini
Malmös stora satsning, få ut en helt ny Huracán på de svenska racingbanorna.”
Säger Johan MårtenssonLamborghini Malmö.

PWR Racing Team som också 2015 tävlar i STCC är glada över att Swedish
GT numer är en del av STCC-paketet. Så här kommenterar Jonas Lundin, VD
STCC, PWRs deltagande i Swedish GT 2015:

”Kul att vi får se en Lamborghini på banan. Jag tror att det kan dra mycket
folk till tävlingarna. För att jämna ut skillnaderna i GTA mellan den nya
bilen och de några år äldre bilarna kommer SRO att göra en bedömning av
prestandaglappet. Därefter kommer Lamborghinin att begränsas genom en
kombination av luftrestriktor och extra vikt. Detta för att kunna bjuda publiken
på så tight och bra racing som möjligt.”

Jonas avslutar med att hälsa alla välkomna ut på Sveriges racingbanor för att
se världens supersportbilar göra upp om mästerskapstiteln.

LÄNKAR
Här hittar du säsongens program: http://www.pwrracingteam.com/#section-tavlingar-2015
Vill du läsa mer om den nya Lamborghinin? http://www.lamborghini.com/en/models/huracan-super-trofeo/overview/

LAMBORGHINI HURACÁN I SWEDISH GT
(Klicka på bilden för att se den i full storlek. ı Ladda ner den här.)

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!