Daniel och Poker håller fanan högt

Den sista dagen på Falkenberg bjöd på hela skalan, allt från vinster och pole positions till brutna lopp och tekniska problem. PWR Racing Team får summera en helg som innehållit både höga toppar och djupa dalar. Dagens höjdpunkt blir återigen en vinst med Lamborghinin i Swedish GT där man nu kopplat ett rejält grepp om mästerskapsledningen.

Dagen började med två kval där både Oliver Söderström och Daniel Haglöf knep pole position i Formula Renault och Swedish GT. Detta lyckades Daniel och Poker konvertera till den fjärde raka segern för säsongen. Oliver Söderström kunde tyvärr inte göra samma sak då han efter ett växellådshaveri var tvungen att bryta racet.

- Det känns såklart oerhört tråkigt att tappa möjligheten till min femte seger denna säsong på grund av ett tekniskt problem. Jag får vara glad över pallplatsen i dagens första race och komma igen starkare på Kinnekulle, säger Oliver Söderström.

En teamchef med blandade känslor lämnar den snabba västkustbanan för ett välförtjänt uppehåll. Första halvan av säsongen har bjudit på många pallplaceringar och flera vinster. Även om den fina trenden tyvärr fick ett kortare uppbrott på Falkenberg.

- Vi har haft bra chanser i många av racen denna helg, tyvärr är det för många faktorer utanför vår kontroll som har felat. Vi ser fram emot att komma tillbaka ordentligt på Gelleråsen och fortsätta vår resa uppåt i mästerskapstabellerna, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Helgens resultatlistor

Tredje raka segern i Swedish GT

PWR Racing Team summerar en dag med både mot- och medgångar. Den klara ljuspunkten får segern med Lamborghinin i Swedish GT stå för. Juniorerna körde bra men mästerskapsledande Oliver Söderström var långt ifrån nöjd med sin fjärdeplats, trots start i ruta sju. I övrigt blev det en lite tyngre dag på jobbet för dalateamet. I STCC lyckades varken Emma eller Daniel slå sig in bland topp fem efter en rad incidenter och tekniska problem.

Dagen började med GT-kval där Poker satte snabbaste varvtiden och därmed fick starta först i eftermiddagens race. Därifrån förvaltade teamet ledningen enligt plan och körde hem säsongens tredje seger av tre möjliga i Swedish GT.

- Enormt kul och starkt av oss att fortsätta på samma linje som i Anderstorp, jag stortrivs i Lamborghinin och ser redan fram emot att köra morgondagens race, sade Poker Wallenberg efter dagens seger.

I race ett i STCC slutar Emma elva efter en situation som medförde att både främre stötfångare och huv lossnade. Daniel visade prov på bra fart men blev påkörd bakifrån i slutet på start- och målrakan under ett av de inledande varven. Efter detta krävdes ett depåstopp och förlorad tid som aldrig gick att köra ikapp, något som resulterade i en elfteplats.

Om race ett var fyllt av incidenter var dagens andra race de tekniska problemens motsvarighet. Daniel låg på en klar andraplats när växellådan slutade fungera. Problemet kunde inte åtgärdas och racet fick ett snöpligt slut. Emma fick även hon dras med ett problem som krävde ett kortare depåstopp, men chansen på framskjutna placeringar uteblev och hon gick i mål på en niondeplats.

- Vi hade större förhoppningar än så här inför helgen och med all rätt. Både Daniel och Emma har varit snabba och kört till sig bra placeringar på Falkenberg tidigare. Men ibland går saker utanför ens kontroll fel, då blir det svårt att göra bra resultat. Riktigt tråkigt, men nu laddar vi för fullt mot nästa racehelg på Gelleråsen, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Video från pallen

Rum för förbättringar efter dag ett på Falkenberg

Den första tävlingsdagen på Falkenberg är avklarad. För PWR Racing Team blir det inte en dag som går till historieböckerna resultatmässigt. Daniel fick efter en avåkning i Q1 bara möjlighet att köra fyra varv men lyckades ändå ta sig till Q2 med åttonde tid, efter avåkningen var bilen inte konurrenskraftig nog att klättra i resultatlistan. Emma kvalade nia i Q1 och missade därmed Q2. Det innebär dock att hon får möjlighet att starta tvåa i morgondagens andra race.

- Jag är inte alls nöjd med kvalet och bilens beteende. Men jag är laddad inför morgondagen och vet att med rätt justeringar på bilen så blir jag farlig, framförallt i det andra racet, säger Emma.

De två testpassen visade på samma tendenser resultatmässigt och farten fanns inte riktigt för att närma sig topplaceringarna idag.

- Vi har lite att jobba på tills första starten går imorgon. Jag är säker på att vi har riktigt bra chanser att köra upp oss ordentligt imorgon om vi gör hemläxan rätt ikväll, säger teamchef Daniel Andersson.

Utöver STCC-kvalen har teamet avverkat både Formel Renault-kval med juniorerna och två testpass i Swedish GT med Lamborghinin. I juniorteamet stämde det inte heller riktigt idag, Oliver slutade sjua och Julia på trettonde plats. Rum för stora förbättringar i morgondagens race.

- Jag talar nog för alla i PWR Racing Team när jag säger att vi alla är sugna på att visa en bättre sida imorgon. Jag känner att alla har lagt om fokus mot morgondagen för att göra så bra resultat som det bara går, avslutar juniorernas teamchef Stanley Dickens.

Video från dagen

Favorit i repris på Västkustloppet i Falkenberg?

PWR Racing Team har lämnat Dalarna med destination Falkenberg. Med sig i bagaget har teamet två pallplatser i STCC, fyra vinster i Formula Renault 1,6 och två vinster i Swedish GT.

Daniel Haglöf var under senaste deltävlingen på Mantorp ytterst nära sin första pallplats för säsongen.

- Jag känner att vi närmar oss toppen hela tiden. På Mantorp var jag ruggigt nära och jag har en bra känsla inför Falkenberg. Jag har en pallplats i STCC där sedan tidigare, nu är det dags för nummer två! Säger en laddad Haglöf.

Emma som tog sin första pallplats i STCC på Falkenberg förra året är såklart förväntansfull inför årets tävling. Med mer erfarenhet och två raka pallplatser i ryggen blir Emma farlig på den snabba väskustbanan.

Det är inte bara i STCC som teamet har bra chans på pallen. Senaste tävlingshelgen teamet var på plats med alla klasser tog man inte mindre än fem pallplatser, varav tre vinster, i Swedish GT och Formula Renault 1,6.

- Våra juniorer, med Oliver Söderström i spetsen, har kommit igång riktigt bra under inledningen av säsongen. Jag ser fram emot att få se både Oliver och Julia tävla på Falkenberg. Sen ska jag villigt erkänna att det kliar ordentligt i fingrarna efter att få köra Lamborghinin igen! Avslutar Poker Wallenberg med ett leende.

En pallplacering med segervittring

PWR Racing Team laddade för fullt i den tredje STCC-deltävlingen. Och på ett mörknande Mantorp Park var Daniel snubblande nära en seger när Emma tog sin andra pallplacering för säsongen. Något som bidrog till att teamet är fortsatt tvåa i teammästerskapet.

- Jag är enormt glad över att kunna följa upp pallplaceringen från Anderstorp med detta! Det är bara att konstatera att det lönar sig att göra sitt eget race ibland, säger en glädjefylld Emma. Video från pallen

Ett struligt kval för Haglöf med en huv som lossnade resulterade i en sjunde respektive åttondeplats i Q1 och Q2. Emma lyckades bättre och knep åt sig en femteplats i båda kvalpassen.

När det var racedags visade sig race nummer två bli klart mest händelserikt. Här gör Daniel en bra start och är efter några varv med och slåss i toppen av fältet. Efter flera varv med många bra attacker mot förstaplatsen gör Daniel ett försök i sista kurvan med ett fåtal varv kvar. Han tar sig förbi, men tyvärr håller det inte hela vägen då tvåan dyker på insidan i nästa kurva vilket slutar med båda bilarna vid sidan av banan.

- Jag låg och pressade ordentligt mot förstaplatsen hela racet. När vi närmade oss slutet fanns inget annat än att gå för segern. Tråkigt nog höll det inte hela vägen in i mål, säger en besviken Haglöf som ändå är glad att det hela resulterade i en pallplats för teamkamraten.

I första racet som var relativt händelsefattigt kör Daniel upp sig två placeringar och slutar sexa med Emma skuggandes på en sjundeplats. Fullständiga resultatlistor

- Precis som på Anderstorp presterar båda förarna bra under racen och det känns oerhört skönt att kunna följa upp med ytterligare en pallplacering. Jag ser fram emot att kunna bättra på kvalspeeden ytterligare till Falkenberg. Då blir vi ordentligt farliga, säger teamchef Daniel Andersson.

En kamp i skymningen om toppen på podiet

PWR Racing Team är på plats på Mantorp Park för säsongens tredje STCC-deltävling. Teamet har med sig ett bra momentum från senaste deltävlingen i Anderstorp där Emma tog säsongens första pallplats.

- Jag känner mig riktigt sugen på att få köra igen, även om jag likt racedagen på Anderstorp är lite krasslig. Jakten på min första vinst fortsätter, det gick ju bra senast trots att jag var sjuk, säger Emma med ett skratt.

Förutom att racet körs på kvällen är den största skillnaden att den korta banslingan på Mantorp används denna säsong. Något som passar Daniel Haglöf riktigt bra.

- Det är alltid enormt kul att komma ut på banan, men jag trivs extra bra när det blir tight racing. Förhoppningsvis sätter vi inställningarna på bilen, då är jag med i toppen, säger Haglöf.

Teamchef Daniel Andersson känner sig positiv och säger precis som Haglöf att med rätt setup på bilarna är både Emma och Daniel med i toppen.

- Pallplaceringarna på Anderstorp var oerhört viktiga och spred en riktigt bra känsla i hela teamet. Med det i ryggen känner jag att vi har bra chans här på Mantorp, avslutar Daniel.

Storslam på den forna F1-banan i Anderstorp

När PWR Racing Team river depåtälten i ett regnigt Anderstorp är det med ett leende på läpparna. Teamet lämnar helgens tävlingar med inte mindre än sex pallplaceringar. Tre vinster, två andraplatser och en tredjeplats. Och det utspritt på alla tre serier som teamet tävlar i denna säsong.

Teamchef Daniel Andersson hade redan på torsdagen en bra magkänsla och en målsättning att lyfta teamet ytterligare ett snäpp högre än premiären i Skövde.

- Det känns fantastiskt roligt att alla i teamet kliver fram och levererar. Något som möjliggör att vi tar hela sex pallplaceringar på ett Anderstorp som har varit minst sagt lynnigt vädermässigt. Vi var riktigt snabba i helgen, framförallt i våta förhållanden. Något som Emma lyckades konvertera till teamets första pallplacering i STCC denna säsong. Bered er på mer av den varan, avslutar Daniel.

Första tävlingshelgen i Swedish GT bjöd på en diger samling superbilar, där PWR Racing Teams Lamborghini Huracán var en klar favorit bland publiken. En publik som knappast blev besviken när Daniel Haglöf och Poker Wallenberg kör till sig en dubbelseger i den för båda förarna helt nya bilen.

- Vi visste att vi hade bra chanser att vara med och slåss i toppen den här helgen, men chanser räcker inte långt utan bra körning och ett väloljat teamwork. Att säga att jag är väldigt nöjd med hela teamets insats vore en rejäl underdrift. Jag ser redan fram emot att med detta momentum i ryggen åka ner och tävla på Mantorp Park i slutet av juni, säger Daniel Haglöf

Några som inte åker med till Mantorp är PWR Junior Team, Formel Renault tävlar inte den helgen, men vad gör väl det när Oliver bjuder på ytterligare en storslagen uppvisning i Anderstorp. Den sylvassa skåningen tar tre podiumplaceringar av tre möjliga denna helg och sviten denna säsong ser ut som följande 1-1-2-1-2, det skall tilläggas att marginalen till segraren vid de två andraplaceringarna var mindre än en halv sekund i båda racen. Nytillskottet Julia Holgersson fick en lite tuffare resa under sin debuthelg i Formel Renault men visar ständiga förbättringar ute på banan.

- Vi ser fram emot att se henne utvecklas med teamet under säsongen och är väldigt glada över att ha knutit till oss denna förare säger juniorernas teamchef, Stanley Dickens.

Här finner ni helgens resultat i sin helhet

Pallplaceringar i alla klasser när dag två är över på Anderstorp Raceway

När PWR Racing Team summerar dag två på Anderstorp är det med betydligt större framgångar i bagaget än under dag ett. Daniel och Emma kör upp sig tre placeringar vardera i race nummer ett och slutar fyra respektive femma. I helgens andra race lyckades Emma, feber till trots, köra till sig en tredjeplats. Daniel som gjorde ett hästjobb bakom Emma fick till slut släppa en bil och slutade femma i racet.

- Det har varit lite upp och ner för min del sedan andraplatsen i Falkenberg förra året. Nu känns det bara enormt härligt att få kliva upp på pallen igen. Något jag tänker göra fler gånger den här säsongen, gärna två steg högre upp, säger Emma med ett leende.

Daniel och Poker startade tvåa i dagens Swedish GT-race. Något som efter ett minst sagt händelserikt race slutade med två glada teamägare överst på pallen.

- Det känns oerhört kul att trots så få varv i bilen stå högst upp på pallen i första racet. Magiskt! Jag trivs väldigt bra i Huracánen och ser fram emot morgondagens race och den fortsatta säsongen, säger en glad Poker Wallenberg.

Juniorteamets Oliver Söderström fortsätter att imponera och körde upp sig från fjärde startruta till en andra plats. Oliver ledde under stora delar av racet men fick efter en lång kamp se sig passerad på sista varvet. Räkna med en hungrig Oliver i morgondagens race!

Summerat en väldigt lyckad dag för det glada dalateamet. Nu återstår race nummer två i Swedish GT och Formel Renault 1.6.

- Vi är taggade för ännu en dag på Anderstorp, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Spridda skurar under dag ett på Anderstorp

PWR Racing Team startade dagen med Emma P6 och Daniel P8 i första testpasset på ett blött Anderstorp Raceway. Ett okej resultat som följde med in i Q1 för Emma medan Daniel lyckades plocka en placering. Q2 slutar sedan med Daniel som P7 och Emma som P8. Det finns rum för förbättringar under morgondagen och hela teamet ser fram emot att lyfta det hela minst ett par snäpp.

Oliver Söderström i juniorteamet fortsätter att vara snabb och kvalade fyra, knappt tre tiondelar bakom snabbaste tid. Julia missade testpasset på grund av tekniska problem och hade med så få varv i bilen svårt att hänga med tidsmässigt. Oerhört spännande att se vad dessa två juniorer kan åstadkomma i de två finalracen.

I Swedish GT har Haglöf och Poker hunnit med att köra två testpass i teamets Lamborghini. Daniel satt andra bästa tid under det sista testpasset, var så säker på att kampen med Porschar och Ferraris kommer att bli något alldeles extra under morgondagen!

Ni följer morgondagens race på SVT Play med start 12:30

Fem förare, fem bilar, en F1-bana. PWR Racing Team har intagit Anderstorp.

PWR Racing Team är på plats med hela arsenalen i Anderstorp. Förutom de två STCC-bilarna kommer teamet att tävla med två Formel Renault 1.6 och en Lamborghini Huracán i Swedish GT.

- Det känns maffigt att ha en så pass stor apparat på plats. Lite smått overkligt med tanke på hur ungt teamet är. Nu ser jag fram emot att få ge både vår nya Italienare och STCC-bilen rejäla bensträckare här på historisk F1-mark, säger Haglöf.

PWR Junior Team introducerar en ny förare i teamet inför deltävling nummer två i Anderstorp. Julia Holgersson som närmast kommer från kartingscenen tar nu steget upp i Formel Renault 1.6 och blir därmed enda tjejen som kör formelbil i sverige.

- Jag är enormt glad över att få den här chansen, speciellt när teamet redan visat vilken fart som finns i bilarna. Min målsättning första racet blir att samla på mig så många mil och erfarenheter som möjligt i bilen. Plockar jag med mig ett gäng poäng är jag om möjligt ännu gladare. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Julia.

Teamet har goda möjligheter att vara med och slåss om pallplaceringar i alla tre serier. Någon som ändå får ses som favorit vad gäller topplaceringar är Oliver Söderström som i premiären bärgade en övertygande dubbelseger.

En upptagen teamchef, Daniel Andersson, hinner ge följande utlåtande innan han springer vidare till nästa ärende. - Jag har en bra magkänsla inför helgen och ser fram emot att ta PWR ett till kliv uppåt på utvecklingsstegen.

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!