PWR Racing utökar STCC-satsning

PWR Racing startar ett kundteam för drift av bilar i STCC och Porsche Carrera Cup Scandinavia. Satsningen som görs tillsammans med Steber Racing innefattar i dagsläget en bil i vardera serie. Fjolårets Porsche-nykomling Anssi-Jukka Kasi fortsätter att tävla i Carrera Cup, nu för PWR Racing – Customer Team. Peter ”Poker” Wallenberg tar steget från GT-racing till STCC, där han kommer att tävla med en ny SEAT Leon Cup Racer.

- Efter att ha fått möjlighet att testa en av teamets SEATs var valet att ge sig in i STCC inte speciellt svårt. Bilen är väldigt annorlunda mot de GT-bilar jag tävlat i de senaste säsongerna, men riktigt kul och utmanande att köra. Det kommer såklart att bli en tuff uppgift att tävla helt solo mot professionella förare, men jag hoppas att mitt beslut kan locka fler AM-förare att ansluta till STCC-klassen. Teamets fjärde SEAT är beställd och jag ser verkligen fram emot kommande säsong, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

PWR Racing – Customer Team blir ett komplement till teamets huvudsatsning med PWR Racing – SEAT Dealer Team. Teamet som fortsatt vill försöka supporta juniorer kommer även att presentera ett PWR Racing – Junior Team till kommande säsong. Alla tre teamen med bilar i STCC.

- Vi upplever ett enormt tryck från förare som vill tävla i STCC. Därmed har vi tagit beslutet att driva tre satsningar inom ramen för PWR Racing. SEAT Dealer Team är vår huvudsatsning där det enda målet är att vinna STCC tillsammans med alla teamets partners och SEAT Sverige. Med Customer Team och Junior Team är tanken att öppna upp möjligheter för fler förare att tävla och utvecklas med PWR Racing, säger teamägare Daniel Haglöf.

Deltagandet i Porsche Carrera Cup passar utmärkt in i teamets övriga profil med långsiktiga avtal gentemot både SEAT Sverige och Scania som också ingår i Volkswagen Group. Att satsningen görs tillsammans med Steber Racing är långt ifrån en slump. Teamet som är baserat i Falun, mindre än en timmes bilfärd från PWR Racings bas, har länge framgångsrikt drivit bilar i Porsche Carrera Cup och var även involverade i PWR Racings STCC-satsning under fjolårssäsongen.

- Relationen med PWR Racing var helt färskt förra säsongen men gav definitivt mersmak. Därför har vi valt att fortsätta bygga på samarbetet inför 2017, säger Stefan Pettersson, grundare Steber Racing.

Förare i PWR Racing – SEAT Dealer Team och Junior Team presenteras vid ett senare tillfälle.

1920_DSC_1228
Peter ”Poker” Wallenberg – Foto: Martin Öberg

KS5D160409_13293
Anssi-Jukka Kasi – Foto: Daniel Ahlgren

PWR Racing – Destination STCC-mästare – Del 1

I ett racingstall där målet är att vinna STCC pågår betydligt mer arbete än det som syns i depågatan och ute på banan. En stor skara människor med olika spetskompetens och infallsvinklar jobbar ihärdigt för att teamet ska vara så konkurrenskraftiga som möjligt när det gäller.

Varje förare har en egen raceingenjör och ett antal mekaniker. Föraren ger kontinuerlig feedback till sin ingenjör under hela tävlingshelgen, det är sedan upp till ingenjören att bestämma hur bilen ska optimeras för att bäst passa banan, föraren och rådande förhållanden. Mekanikerna ser sedan till att bilen ställs in på precis det sätt som ingenjören vill, ett oerhört precisionsarbete som handlar om millimetrar och enstaka grader på hjulvinklar e.t.c.

Men bakom de beslut som tas ligger inte bara förarens feedback. Alla teamets tävlingsbilar är utrustade med en mängd sensorer, givare och ett avancerat system för dataloggning. Datan visar allt från styrvinkel, bromstryck och gaspådrag till stötdämparkompression, kurvhastighet och g-krafter.

Förutom att all denna data är en ovärderlig beslutsgrund för teamets ingenjörer ger den också förarna en möjlighet att svart på vitt kunna se vart det går att hitta extra hundradelar ute på banan. Vikten av att presentera, hantera och analysera data på rätt sätt kan inte understrykas nog. En uppsättning grafer och nyckeltal som sätts i rätt kontext och därmed leder till korrekta insikter och beslut kan betyda skillnaden mellan ett vunnet och ett förlorat kval.

Vi har pratat med teamets två dataingenjörer, Mikael Rautio & Mikael Molin (Combitech) för att få reda på hur de ser till att PWR Racings förare och ingenjörer har de bästa förutsättningarna när allt avgörs.

Mikael Rautio, Dataingenjör
– Vad är din bakgrund och hur länge har du jobbat som dataingenjör hos PWR Racing?

I grunden är jag civilingenjör i teknisk fysik med inriktning industriell statistik och jag har arbetat med hantering, analys och presentation av stora datamängder i olika sammanhang under många år. Jag har en bakgrund inom R & D men har även arbetat som teknik och IT-konsult och under de tre senaste säsongerna har jag jobbat som ingenjör i PWR Racing.

- Berätta gärna om hur du och Molin jobbar för att förbättra teamets hantering av data?

Enkelt uttryckt handlar det om att skapa en effektiv process för att samla in och strukturera all relevant information i en gemensam databas för analys och rapportering. Det handlar inte bara om loggdata från bilarna utan även exempelvis inställningar, förarnas kommentarer och annan tillgänglig information.

Målet är att omvandla data till information och insikter som i slutänden stödjer ett datadrivet beslutsfattande och agerande i hela teamet. En viktig del av arbetet är visualisering och presentation av informationen och där arbetar vi med Power BI som är ett analys och presentationsverktyg från Microsoft.

- Spännande! Ge läsaren några exempel på situationer där verktyget kan göra skillnad.

Med Power BI kan vi enkelt läsa in data från vår underliggande databas och vid behov från andra källor. Det finns en integration med analysverktyget R som möjliggör avancerad analyser som dynamiskt kan presenteras i interaktiva rapporter som är tillgängliga via dator eller mobila enheter som plattor och mobiler. Den största fördelen är att vi själva kan vrida och vända på data och enkelt skapa rapporter för olika behov vilket också ger en möjlighet för fler i teamet att ta del av den information och feedback som man behöver för sitt arbete.

- STCC byter nu reglemente vilket betyder att alla team startar om mer eller mindre från scratch med data och inställning av bilar. Vilka nyckelpunkter ser du i ert arbete framöver?

Jag ser en utmärkt chans att tänka nytt kring vilken data vi behöver samla på oss och hur vi utnyttjar analys och presentation av data för både snabba insikter och beslut under en racehelg men också för att bygga upp långsiktig kunskap i teamet. De team som lyckas bäst med sina strategier kring datahantering kommer som jag ser det ha en stor fördel.

En annan viktigt del är att se över hela teamets behov av information, uppföljning och beslutsstöd. Vilka roller utöver ingenjörer och förare kan utnyttja den data som vi samlar på oss för feedback och stöd för förbättringar.

Mikael Molin, Method Developer på Combitech
– Du är den medarbetare som Combitech valt till projektet Combitechnician som drivs tillsammans med PWR Racing, vad är syftet med projektet?

Tanken med projektet är att öka antalet kontaktpunkter mellan PWR Racing och Combitech. Det är en uppskattad möjlighet för mig som anställd på Combitech och ett bra sätt för teamet att kunna utnyttja Combitechs kunskaper samt få in ett par nya ögon och öron i verksamheten. Ett bra sätt att hitta nya tankar och idéer som gör teamet starkare.

- Som Mikael R nämnt jobbar ni med att ge teamet en fördel med hjälp av ordentlig hantering och presentation av data och information, vilken är din roll i det arbetet?

Jag ser till att samla in de olika inställningarna som görs på bilarna i teamet för att vi ska kunna göra analyser tillsammans med den utlästa datan, för att kunna se hur olika inställningar påverkar varvtider osv. Jag samlar även in information kring däcktryck, däcktemperaturer, bränslemängder osv. för att även detta ska kunna vara en del av analyserna.

- Vilka kontaktpunkter har arbetet med PWR Racing med din dagliga roll på Combitech?

Jag arbetar med metodutveckling och arbetsprocesser inom Combitech. Min kompetens kommer till stor nytta när jag och Rautio ska skapa ett bra arbetssätt för insamling, presentation och analys av den data som vi får ut under en tävlingshelg. Det finns inget värde i att ha mycket data om man inte kan presentera och analysera den på ett bra sätt.

Slutligen en fråga till Mikael Rautio.
– Vart ser du teamet på den här fronten om tre år?

Vi har byggt upp ett strukturerat arbetssätt och strategi kring datahantering och analys som är ett starkt stöd både under hektiska racehelger och för det löpande arbetet under en säsong.

En annan viktig framgångsfaktor är att vi utnyttjar insamlad information till att ge beslutsstöd och feedback till flera olika roller i teamet för att både skapa ett engagemang och ett stöd för ständiga förbättringar. Vi kommer också att ha många fler informationskällor från exempelvis uppkopplade saker (IoT) som vi kopplar ihop med övrig data.

Nya SEAT Leon CUPRA

SEAT släppte precis en mycket trevlig nyhet i form av en uppdaterad SEAT Leon CUPRA. Förutom en massa ny teknik som det går att läsa om här så har bilen fått en uppdatering av tvålitersmotorn. Turbofyran ger nu maximalt 300 hk och inte mindre än 380 Nm från 1800-5500 varv/min, d.v.s. maxvrid genom nästan hela varvtalsregistret. Som om inte det vore nog för alla som gillar körglada bilar så finns nu kombiversionen med fyrhjulsdrift.

Vi körde tre stycken SEAT Leon CUPRA i teamet under STCC-säsongen 2016 och kan inte säga annat än att vi var imponerade av hur de betedde sig både på och utanför banan. Den uppdaterade modellen lär inte göra den upplevelsen sämre. Vi ser fram emot att få ge den en ordentlig omgång ute på banan! De VIP-gäster som vid varje race får chansen att åka några varv med våra förare lär knappast bli besvikna heller.

Dramatiskt race och teamets femte GT-seger avslutar säsongen

Swedish GT-säsongen 2016 existerar nu endast i historieböckerna. PWR Racing Team placerade sig efter en säsong med både toppar och dalar tvåa i mästerskapet och avslutade längst upp på pallen i finalen.

Årets final, som gick av stapeln på ett kylslaget Mantorp Park, blev säsongens mest dramatiska tävling. Duon Poker / Haglöf visade sig snabba i kvalet och körde till sig första startposition till båda racen. I första racet bjöds det sedan på allt från teknisk flagg till avåkningar och punktering.

Teamets konkurrenter till mästerskapstiteln, Matsson och nyblivne Carrera Cup-mästaren Fredrik Larsson bjöd på både avåkning och punktering och låg länge bakom PWR Racing-Lamborghinin. Men efter att Haglöf tvingats gå i depå på grund av en teknisk flagg tappades ledningen. Racet och därmed mästerskapet avgjordes i domartornet. Teamets bil hade genom avluftningsslangen släppt ut små mängder bränsle på banan.

- Vår Lamborghini var under racen på Mantorp fulltankad och bilen är konstruerad utan catchtank. Istället är mynningen till avluftningen bakom bilen för att inte bränsle ska hamna i fel delar av motorutrymmet, därmed evakuerades en del bränsle genom denna i tidiga stadier av loppet. Det är en vanlig konstruktion på racebilar och används på allt från prototypbilar i Le Mans till som i det här fallet en GT-bil. Att vi får en teknisk flagg för det känns fel, även om jag förstår reaktionen hos de flaggvakter som inte sett fenomenet förut, säger teamchef Daniel Andersson.

Race två var av betydligt mer odramatisk karaktär och slutade med att Haglöf och Poker var först över mållinjen i sin Lamborghini Huracán. Säsong nummer två med den spektakulära publikfriaren slutade därmed med en vinst och total andraplats i mästerskapstabellen.

- Det har varit en GT-säsong som kantats av mindre flyt än förra året, då vi vann sju av åtta race. Det bevisar hur tight det är i toppen när vi trots fem racevinster av åtta möjliga slutar tvåa denna gång. Nu väntar en intressant och intensiv uppbyggnad av teamet inför 2017 års säsong, men först lite välförtjänt vila, avslutar Daniel Haglöf.

Säkrad andraplats i teammästerskapet och säsongens fjärde STCC-seger

PWR Racing – SEAT Dealer Team kan blicka tillbaka på den i särklass bästa säsongen i STCC hittills, där man många gånger slagit tidigare omutliga Volvo på fingrarna. Finalen på Knutstorp innebar teamets fjärde seger för året och en säkrad andraplats i teammästerskapet. Helgens klarast lysande stjärna Kristoffersson tog även hem tredjeplatsen i förarmästerskapet.

- Detta har varit en fantastiskt kul säsong och jag trivs riktigt bra med PWR Racing. Med tanke på den begränsade mängden test och erfarenhet vi har jämfört med årets segrare tycker jag ändå att vi gjort det bra som slagit dem på ren pace flera gånger. Jag hoppas att det blir mer STCC-körning för mig framöver, säger Johan Kristoffersson.

Kristoffersson som startade från pole position i första racet övertygade från start och var egentligen aldrig hotad någon gång under det tjugo varv långa racet. Något som med tanke på gårdagens kval inte var särskilt överraskande. Haglöf fick däremot en tuffare resa efter att kontakt redan på första varvet förstört luftflödet till oljekylaren. Det blev därefter en kamp både mot konkurrenterna och en oljetemp som steg så fort Haglöf ökade farten för att jaga framförvarande bil. Med det i åtanke var en behållen femeteplats ett bra resultat.

- Det blev ett ganska tråkigt förstarace för min del. Efter kontakten på första varvet sköt oljetempen i höjden och jag fick slå av ordentligt på takten. Tråkigt med tanke på att bilen har känts riktigt bra hela helgen, förmodligen den bästa bilen jag haft under denna säsong. För övrigt är jag extremt stolt och glad över de stora steg framåt vi tagit denna säsong, säger Daniel Haglöf.

Philip Morin som stått över race ett för att kunna lägga all fokus på mästerskapsstriden i Carrera Cup var tillbaka i sin SEAT Leon STCC till race två. Efter att bokstavligen talat hoppat direkt från prispallen in i STCC-bilen gjorde Philip en stabil insats ända tills ett tekniskt problem tvingade honom att bryta. Johan och Daniel hade inte heller flytet på sin sida och fick efter några spektakulära dueller nöja sig med sjätte respektive sjunde plats.

- Race två gick inte vår väg, Johan råkade ut för samma problem som Daniel i första racet och kunde aldrig riktigt jaga utan att tempen blev för hög. Men vi lämnar ändå Knutstorp med en känsla av att vi är på väg åt rätt håll. Jag talar nog för alla i teamet när jag säger att jag ser fram emot nästa säsong, med allt vad det innebär, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Kvaldominans i säsongsfinalen av STCC

PWR Racing-föraren Johan Kristoffersson slog till med årets största kvalkross när han i sin SEAT Leon STCC hade över en sekunds marginal till tvåan. Philip Morin och Daniel Haglöf stod också för starka insatser och lyckades ta varsin tredjeplats i de två olika kvalsessionerna.

Ett finalredo Ring Knutstorp bjöd på solsken under dagens två testpass. Teamet och framförallt bil nummer tre, med Johan bakom ratten, lyckades hitta bra balans och speed i bilen. Första testet slutade med Kristoffersson P3, Haglöf P4 och Morin P8 efter att huven lossnat ute på banan med avbrutet test som konsekvens.

När sedan testpass två skulle köras saknades Morin på grund av Carrera Cup-kval. Kristoffersson flyttade dock fram positionerna till P2 medan Haglöf halkade ner till en sjundeplats.

Efter ett ordentligt skyfall blev kvalet något helt annat än testpassen och regndäck var det givna valet för hela fältet. När Q1 var avverkat återfanns SEAT-förare på positionerna 1, 3 och 5 i tabellen. En minst sagt solid insats av Johan, Daniel och Philip. Till Q2 var Johan över en sekund snabbare än tvåan, där bakom skuggades han av Philip på tredjeplats och Daniel på en femte. Fullständig resultatlista här.

- Vi var snabba på torrt i båda testpassen och jag hade en bra känsla inför kvalet. Men när regnet väl kom kände jag att förstaplatserna låg som i en liten ask. Jag trivs verkligen på blöt bana, säger Johan Kristoffersson.

Official statement – Missing stickers on dampers at Karlskoga

Team owner Daniel Haglöf states the following:

”PWR have rented two cars from Greger Pettersson for this season (owner of TTA and supplier of the cars). One of the cars we rented had missing stickers (what they call seal) on the front dampers. From what I understand one of the cars we rented has not raced since 2012 and the stickers was introduced 2013 so hence the missing sticker.

We make dyne runs (tests) with all dampers so we can match the dampers for each car. So the rear dampers without stickers where fitted on the #77 of Kimiläinen so therefore only front dampers had the missing stickers on #3.

I think Jan-Åke Stigborg, Head of Technical at STCC, realized that this was the case so instead of disqualifying us he sealed the dampers to check them later. The dampers was sent to France after the race weekend for a check up and they where correct according to build specs. Report states: “FL13 and FR13 haven´t been modified internally and oil hasn´t been changed” Eric Vuillemin Solution F.

But since the SBF (Swedish Automotive Federation) already received a technical report and rules state that dampers need to have stickers, they have decided to disqualify #3 from Q2 in Karlskoga, so no results can be counted in race 1 or 2 from that weekend.

For the team and for Johan this means we lose 4 points in the championship and we have decided not to take further action. I am very disappointed in the way that situation appeared, since we practically rented the cars from the organizer and they have provided cars that do not meet the technical regulations.

I believe that the matter could have been handled in a much better way. For example when we told them that the stickers was missing on Emmas car they just took note of this and then it was ok? I believe that the point of scrutineering should be that teams doesn’t cheat and we clearly haven´t done that.

We as a team has not noted that the stickers was missing. So we have also made a mistake contributing to the loss of the 4 points. If we would have had better results on the weekend we would have been forced to take the matter further and make it into something legal.

But I am glad that we don´t have to do that, we here to race not to be in court.”

PWR Racing intar Örebros gator under Örebro Race Day

En av de spanskdesignade SEAT Leon STCC som normalt sett tävlar i STCC kommer att göra rally-, sport- och formelbilar sällskap på Örebros gator när 2016 års Örebro Race Day går av stapeln. PWR Racing Teams racer finns endast i tre exemplar och är en av få helt nya bilmodeller som ritats av en internationell designavdelning enbart för ett nationellt mästerskap.

- Örebro Race Day är en av de häftigaste evenemangen som erbjuds i Sverige och möjligheten att tillsammans med Möller Bil Örebro visa upp våra STCC-bilar inför en stor publik mitt i en stad känns riktigt kul, säger teamets VD och förare Daniel Haglöf.

Teamet har med sig två av de tre existerande tävlingsbilarna för att besökarna ska ha möjlighet att se bilen både ute på banan och i utställningsområdet. Både på banan och i Möller Bils monter kommer tävlingsbilen att göras sällskap av bland annat SEATs Nürburgringrekordsättare Leon Cupra.

- För oss var det en självklarhet att tillsammans med PWR Racing Team delta och synas under Örebro Race Day. Vi kommer att finnas på plats med nya SEAT-bilar och vårt team. Det här kommer att bli två urhäftiga dagar för alla med ens det minsta motorintresse, säger Joakim Holmquist, märkesansvarig för SEAT på Möller bil.

Möller Bil

Veteranen och junioren gör Solvallasuccé för PWR Racing

Asfalterad travbana, veteranen och junioren, succéerna och missödena. När PWR Racing packar ihop efter årets sjätte tävlingshelg är det på ett blött Solvalla som långsamt återgår till att vara travbana. Känslan inom teamet är svår att sätta fingret på. Race ett blev en SEAT-uppvisning utan dess like när Daniel Haglöf vann och nyblivna PWR-föraren Philip Morin slutade trea. En solklar succé oavsett vad man jämför med.

- Att vinna på Solvalla för andra året i rad inför över 200 partners och gäster är en svårslagen känsla. Och att Philip står bredvid mig på pallen gör vinsten så mycket större! Han har verkligen levererat i helgen och är precis så bra, om inte bättre än vad hela teamet hoppats på, säger Daniel Haglöf.

Race två fortsatte i inkörda hjulspår när Morin, som just vunnit racet i Carrera Cup, bjöd på riktig racingshow och körde om den ena bilen efter den andra. När den unge norrlänningen manövrerat sig från åttonde till andra plats började regnet falla på den nylagda asfalten, en svår situation även för den mest rutinerade av förare. Morin missbedömde tyvärr greppet i en kurva och tappade både bilen och ett gäng positioner ute på banan. Haglöfs race slutade betydligt tidigare än så efter att Dahlgren tappat ut bilen framför honom redan på första varvet, krocken slutade tyvärr med en brusten styrarm och racet blev långt ifrån vad det kunde ha varit.

- Jag vill börja med att tacka PWR Racing och alla teamets partners för att jag fått förtroendet att köra en av tre SEAT Leon STCC. Jag har hört efter racet att det fullkomligen kokade på stora läktaren när jag gjorde mina omkörningar, det känns grymt att köra med sådan support! Att jag lyckas ta en pallplats i debuten känns fantastiskt och jag längtar redan till finalen på Ring Knutstorp, avslutar Philip Morin.

Hör Philips tankar efter succédebuten

Succékval av nykomlingen Morin och Solvallakungen Haglöf

PWR Racing och STCC befinner sig i helgen på Solvalla, tävlingskalenderns höjdpunkt. Förra året bärgades teamets första STCC-seger här av Daniel Haglöf. När mästerskapet nu är tillbaka i huvudstaden visade Haglöf direkt att han tänker vara med och slåss om segrarna även i år.

Vid dagens test återfanns Haglöf och unge Philip Morin i övre halvan av resultatlistorna under båda passen. Snabbheten översattes i ett av teamets starkaste kval denna säsong. Haglöf och Morin låg länge etta respektive tvåa, men landade till slut på andra och tredje plats i första kvalpasset. En oerhört stark prestation, speciellt med tanke på att 20-årige Philip gör sin första tävlingsdag i en SEAT Leon STCC.

- Jag är såklart inte helt nöjd efter att ha missat pole med 63 tusendelar. Men överlag så har vi varit snabba och jag är grymt imponerad av Philips prestation. Hatten av! Nu laddar vi mot en upprepning av förra årets racedag, säger Daniel Haglöf.

Kvalpass två, där förarna bara får ett varv att sätta sin tid, bjöd på en minst lika tight toppfight. Även här fick Haglöf nöja sig med en andraplats, endast hundradelar från toppen. Philip tappade en placering till en av Volvobilarna och slutade fyra.

- Det har varit en oerhört hektisk dag med totalt fyra testpass och två kval. Men jag känner mig mer och mer bekväm med SEATen hela tiden och ser verkligen fram emot morgondagens två race. Det ska bli grymt kul att se vad jag kan sätta emot de gamla STCC-rävarna, avslutar Philip Morin.

Se morgondagens två race med start klockan 12:30 på denna länk

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!