Daniel Haglöf och Oliver Söderström avslutar säsongen med flaggan i topp

PWR Racing Team tar årets femte pallplats i säsongens sista race och säkrar därmed andraplatsen i teammästerskapet. Daniel Haglöf startade från andra och lyckades efter ett händelserikt race gå i mål som P2. Utöver detta vinner juniorteamets Oliver Söderström båda helgens race i Formel Renault 1,6 och bärgar därmed mästerskapssegern till det för året nystartade PWR Junior Team.

- Denna helg har varit betydligt tuffare än Solvalla. Därför känns det enormt bra att trots viss avsaknad av speed och tekniskt strul kunna ta mig upp på pallen igen. Tre pallplatser (1-2-2) i årets fyra avslutande race bådar minst sagt riktigt gott inför framtiden, säger Daniel Haglöf.

Emma som startade P4 i race ett lyckades behålla den positionen in i mål och slutade alltså precis utanför pallen. I race två lyckades hon ta den rosa Combitechbilen från startposition åtta till P6 in i mål.

- Jag hade större förhoppningar inför dagen efter det starka kvalet igår. Men jag plockar ändå viktiga poäng till teammästerskapet och det känns riktigt kul att vi slutar tvåa där, säger Emma.

Oliver tar med sig ett fläckfritt protokoll från helgens tävlingar och vinner nästan hälften av säsongens lopp. Därmed är totalsegern i mästerskapet säkrad för PWR Junior Team.

- Det är här känns helt fantastiskt! Säsongen inleddes på bästa möjliga sätt när jag tog en dubbelseger i premiären på Skövde. Både jag och teamet har utvecklats riktigt bra under säsongen och det har varit ett rent nöje att köra för PWR, avslutar en överlycklig Oliver Söderström.

Summerat så vinner PWR totalmästerskapet i två av de tre serier som man deltagit i under säsongen. Vidare så slutar teamet tvåa i teammästerskapet efter det enda fabriksteamet i STCC. En minst sagt fantastisk säsong!

Goda förutsättningar inför morgondagens fyra finalrace

PWR Racing Team lämnar första dagen på Ring Knutstorp med ett vunnet kval i Formel Renault 1,6 och P3 för Emma i STCC-kvalet. Daniels kval blev inte en lika positiv historia då det inleddes med ett mekaniskt problem och slutade med Daniel P9.

- Det känns fantastiskt bra att kunna knyta ihop säcken efter att vi hittat bra fart i bilen under testpass två. Det är klart att jag hellre hade kvalat P1 och det såg länge ut att bli så, innan de två ljusblå satt bättre tider i slutet av passet. Jag känner mig enormt laddad inför de två sista racen imorgon, säger Emma.

Oliver Söderström lämnade inget åt slumpen och satte de två snabbaste varven runt Ring Knutstorp under Formel Renaults kvalpass. Utgångsläget inför de två racen imorgon kunde knappast varit bättre.

- Oliver har visat enorm styrka idag och vi ser alla fram emot att se honom köra för mästerskapssegern imorgon, avslutar juniorernas teamchef Stanley Dickens.

Dagens resultat i sin helhet

On board-video från Emmas kval

Video från Formel Renault-kvalet

En klar JSM-titel och mästerskapssegern inom räckhåll för Oliver Söderström

PWR Racing Team har knappt hunnit smälta succén på Solvalla innan det nu är dags för mästerskapsfinalen på Ring Knutstorp. Teamet, som för närvarande ligger tvåa i teammästerskapet, siktar på att med ytterligare pallplaceringar denna helg behålla denna placering. Utöver detta har juniorteamet chansen att ta hem mästerskapssegern i Formel Renault 1,6.

- Solvalla var ett fantastiskt evenemang, både för oss som team och STCC i stort. Att våra drygt 200 gäster fick vara med och ta del av teamets första STCC-seger känns enormt bra! Lita på att jag och teamet kommer att göra allt i vår makt för att bärga seger nummer två redan denna helg, säger Daniel Haglöf.

Emma Kimiläinen bjöd publiken på Solvalla på en riktig show. Så pass att publikhavet stundtals kunde beskrivas som kokande. Resultaten P5 och P4 var hon dock inte helt nöjd med.

- Jag körde precis så som jag vill göra under stora delar av racen på Solvalla, sen känns det lite surt att det inte räckte hela vägen fram till pallen. Men ibland är det så i racing och det gör mig knappast mindre taggad att ta min tredje pallplats och första seger för säsongen här i Skåne, säger Emma.

Teamets juniorförare, Oliver Söderström, är redan klar JSM-mästare i Formel Renault 1,6 och kör i helgen för den totala mästersskapssegern. Huvudkonkurrenten ligger efter racet på Solvalla endast en poäng före och med två race kvar att köra på Knutstorp är det oerhört tight i toppen.

- Knutstorp är min hemmabana och jag känner mig väldigt trygg här. Mitt mål har varit solklart hela säsongen och jag ser inget annat framför mig än att jag korsar mållinjen som mästerskapssegrare i sista racet, avslutar en fokuserad Oliver.

PWR Racing Team tog hem slaget om Stockholm med Daniel Haglöf i spetsen

PWR Racing Teams förare och delägare, Daniel Haglöf, tog teamets första seger i STCC under lördagseftermiddagen. Daniel, som var P1 i tre av fyra pass under fredagen, förvaltade den speed teamet hittat i bilen på bästa tänkbara sätt när han redan efter några varv passerade mästerskapsledaren Björk. Daniel slog inte av på tempot och kunde efter 26 varv på Solvallabanan gå i mål som klar segrare.

- Det här känns helt enormt. Verkligen enormt. Detta har varit en dröm ända sedan jag började tävla professionellt. Att dessutom vinna med mitt eget team, enormt. Sa jag enormt?

Teamet, som körde sin första STCC-säsong (TTA) 2012, har samlat på sig en del pallplatser under de gångna åren. Bland annat har teamets Emma Kimiläinen tagit två stycken tredjeplatser tidigare under säsongen.

- Detta är det största man kan vinna inom svensk racing och att tillsammans med Daniel ha byggt detta team från ett helt nystartat företag, till att idag ha Daniel överst på pallen tre år senare, det är något jag rankar högt bland saker jag åstadkommit, säger Poker Wallenberg.

Under race två tog Emma sig relativt snabbt upp på en tredjeplats efter att ha passerat bland andra Ekblom. Därifrån gick vägen förbi Göransson upp till andraplatsen som länge såg säker ut. Ända tills regnet började falla över banan. Daniel som kört upp sig från tionde plats till tredje tog sig hastigt och lustigt upp på andraplatsen efter att Emma missbedömt greppet och kört av.

Sammanfattningsvis tar PWR Racing Team med sig följande placeringar från helgens tävlingar: 1-2-4-5.

- Hela teamet är såklart enormt glada över framgångarna och jag kan nog tala för alla när jag säger att vi är ordentligt sugna på final på Knutstorp om två veckor! Avslutar teamchef Daniel Andersson.

Vinnarintervju med Daniel

The dark knight races. Haglöf snabbast i alla dagens pass.

PWR Racing Team med Daniel Haglöf i spetsen toppade båda dagens testpass i STCC på Solvalla. När mörkret föll över Stockholm stad passade Haglöf även på att sätta snabbaste tid i kvalet. Emma smög sig in i övre halvan av fältet på en sjätteplats. Dagens resultat i sin helhet finns här.

- Jag har haft en bra känsla ända sedan Gelleråsen. Det har kliat ordentligt i högerfoten senaste veckorna om vi säger så. Att nu knipa P1 i kvalet känns enormt, säger Haglöf.

Teamet som hade lite uppförsbacke med diverse mekaniska bekymmer på Gelleråsen har nu verkligen visat att man hittat bra med fart och är med och fightas i toppen.

- Jag behöver knappast säga att stämningen i hela teamet är på topp. Det känns fantastiskt bra att kunna leverera på detta sätt på säsongens största race. Speciellt när över 200 personer är på plats från våra partners. Jag vet att det har sagts förut, men utan dem är detta inte möjligt. Stort tack från hela teamet, nu laddar vi för fullt inför morgondagens två race, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Intervju med Daniel efter kvalet

Pallen hägrar på ett nyasfalterat Solvalla

PWR Racing Team är på plats i huvudstaden för att köra den sjätte deltävlingen i STCC. Arenan för slaget om Stockholm är Solvalla, som asfalterats för att rymma helt andra hästar än de som normalt tävlar här.

- När jag körde här förra året gjorde jag det med en bil som skruvats ihop på knappt en vecka. Förståeligt nog så strulade det en del och jag ser fram emot en mer problemfri resa denna helg. Med farten vi hade på Gelleråsen i ryggen ser jag mig själv på pallen denna helg, säger Daniel Haglöf.

Förutom STCC tävlar teamets juniordel i Formel Renault 1.6 där Oliver Söderström leder mästerskapet med tio poäng.

- Jag är sjukt taggad inför helgen. Dubbelsegern vid senaste deltävlingen på Kinnekulle Ring var verkligen skön att få med sig i ryggen såhär i slutspurten, avslutar Oliver Söderström.

STCC kör Q1 klockan 19:30 och Q2 19:50

Livetiming

En Lamborghini Huracán ST, två förare, fyra tävlingshelger och sju segrar.

Under den gångna helgen kördes den sista deltävlingen i Swedish GT, ett mästerskap som PWR Racing Team säkrat segern i redan innan de två avslutande racen. Arenan, Ring Knutstorp, bjöd på en knepig mix av ösregn och solsken likt säsongsstarten på Anderstorp.

Den knixiga banan i kombination med en tungt viktad Lamborghini och mängder av regn innebar en stor utmaning för teamet och dess förare. Trots detta bärgades den sjunde segern för säsongen samt den första andraplatsen.

- Det kändes såklart väldigt surt att inte få stå högst upp på pallen i båda helgens race, speciellt när vi hade chansen att gå obesegrade genom mästerskapet. Men det glömmer man ganska snabbt när man blickar tillbaka på de sju segrar vi lyckats ta i Swedish GT detta år. Och förresten, lite får vi ju bjuda på också, säger Daniel Haglöf med ett leende.

En säsong fylld med glädje, enorm uppmärksamhet kring bilen och mängder av triumfer avslutades alltså överst på pallen. Teamet ser fram emot de utmaningar som komma skall i denna Lamborghini Huracán Super Trofeo.

- Jag vill passa på att, å teamets vägnar, tacka våra partners och Lamborghini Malmö för att ni gjort denna succésäsong möjlig. Att kunna titulera oss mästerskapssegrare i Swedish GT är något vi värderar högt, avslutar Poker Wallenberg.

Följ med ett varv runt Ring Knutstorp

Totalsegern säkrades med sjätte raka vinsten i teamets Lamborghini Huracán Super Trofeo

PWR Racing Teams helg på Gelleråsen avslutades på bästa tänkbara sätt i Swedish GT när sjätte raka segern skrevs in i mästerskapstabellen. Något som innebär att totalsegern för duon Poker/Haglöf i sin Lamborghini är säkrad med två race kvar att köra. Efter att Daniel Haglöf satt snabbaste tiden i kvalet väntade start i pole position för PRO-föraren, som därifrån skapade en lucka till övriga fältet inför AM-föraren Poker Wallenbergs stint. Dryga tjugo minuter senare korsade teamets Lamborghini Huracán Super Trofeo mållinjen som segrare.

- Det känns fantastiskt bra! Vi har fått till bra lopp varje deltävling, både körnings- och taktikmässigt. Då kommer resultaten. Sen hade jag aldrig kunnat drömma om att stå här med totalsegern säkrad efter sex raka vinster och med två race kvar i kalendern. Det är en oerhört härlig känsla, säger en överlycklig Haglöf.

Den för säsongen helt nya bilen är den enda som tävlar utanför Lamborghinis egen Super Trofeo-serie. Huracán Super Trofeon har straffats hårt för att uppnå balance of performance gentemot de, i huvudsak, Porsche 991 GT3 Cup och Ferrari 458 Challenge som den tävlar mot i Swedish GT. Trots detta har tjuren från Sant’Agata levererat med Poker och Haglöf bakom ratten.

- Det är riktigt kul att se Lamborghinis senaste modell dominera på detta sätt ute på sveriges racingbanor. Speciellt när den tävlar mot våra största konkurrenters motsvarigheter. Hatten av till teamet som gör ett riktigt bra jobb! Nu hoppas jag att vi får se bilen ute i Europa nästa säsong, avslutar Johan Mårtensson, Lamborghini Malmö.

Årets resultat

De ostoppbara slår till med Lamborghinin. Igen.

Lördagen på Gelleråsen blev ytterligare en dag med mixade resultat för PWR Racing Team. Teamet tar femte raka segern med sin Lamborghini Huracán, duon Poker/Haglöf är därmed obesegrade i den för säsongen nya bilen. Detta trots ca 130 kg straffvikt denna helg, en ökning med 25 kg sedan Falkenberg. Hatten av!

Lyckan i STCC låter vänta på sig och trots bra fart hos framförallt Haglöf, som återigen sätter tredje bästa tid i heat 1, lyckas varken Daniel eller Emma nå pallen i helgen. Haglöfs kval slutade innan det knappt hade börjat efter att vänster bakhjul började glappa, något som inte kunde åtgjärdas förrän kvalet var över. I heat ett kör både Emma och Daniel upp sig ett gäng placeringar och slutar P7 respektive P8.

- Det är oerhört frustrerande och tråkigt att problemet på kvalet sätter käppar i hjulet för en hel helg. Speciellt med tanke på hur bra speed vi haft resten av körningarna, säger Haglöf.

I Swedish GT startade Poker i ruta sju efter sitt kval under fredagen. Därifrån lyckas han passera ett antal bilar och lämnar över till Haglöf som fyra. Daniel bjuder sedan på en ordentlig uppvisning när han passerar bil efter bil för att korsa mållinjen som klar segrare.

- Poker och Haglöf visar en otrolig styrka i dagens race. Att köra till sig en vinst från startruta sju, med 130 kg extra vikt i bilen utöver luftrestriktor (sänkt effekt) och förhöjd bil (sämre aerodynamik), är riktigt imponerande! Avslutar teamchef Daniel Andersson.

Resultatlistor

Haglöf med tredje snabbaste tid efter dag ett på Gelleråsen

En vädermässigt stekhet första dag på Gelleråsen blev för PWR Racing Teams del något svalare. Daniels tredjeplats, och totalt tredje snabbaste tid, i testpass två var en stor ljusglimt på en annars lätt mulen himmel. Emmas tider räckte till P9 och P11, medans Daniels första testpass gav en sjätteplats.

- Det känns bra att jag är med och hugger mot toppen redan under testpassen här på Gelleråsen. Men vi har en liten bit kvar till toppen och jag ser verkligen fram emot att se vad vi kan göra inför morgondagens kval. If you ain’t first, you’re last, avslutar en hungrig Haglöf.

Poker som idag körde båda testpassen och AM-kval i teamets Lamborghini slutade på en sjundeplats.

- Jag kan bara säga att jag ser fram emot att få revanschera mig under de två kommande racen, säger Poker.

Under morgondagen körs både kval och race i STCC, samt heat ett i Swedish GT. Livesändningarna från STCC kan ni följa här med start 13:50 och tidskvalet för STCC hittar ni här med start 09:25.

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!