PWR Racing Team – Från underdogs till ständiga utmanare

PWR Racing Team har under loppet av mindre än ett halvår gått från att vara en underdog utan importörsstöd till att med SEAT på allvar utmana i toppen av STCC. Den ordentligt uppväxlade satsningen har hittills inneburit sex pallplatser, varav två segrar, mer än teamets alla tidigare säsonger i STCC sammanräknade.

Säsongen började oerhört tufft med bygge av helt nya karosser som under mars månad designades av SEATs designavdelning i Barcelona. Med Combitech och nyblivna partnern Cliff Modell & Produktion i ryggen lyckades teamet ändå konstruera, producera och montera tre kompletta karosser till premiären i Skövde den 30 april.

Den extremt tuffa uppladdningen till trots lyckades teamet ta säsongens första poäng. Men högt ställda mål i kombination med en ordentligt kraschad bil gjorde ändå att teamet lämnade Skövde med en bitter eftersmak.

- När jag blickar tillbaka på premiärhelgen var resultaten kanske inte så dåliga som de kändes precis efteråt. Jag är oerhört stolt över alla inblandade, framförallt våra anställda och de partners som lyckades få ihop tre kompletta tävlingsbilar på ofattbart kort tid. Samtidigt tror jag att besvikelsen och känslan av att vi kan prestera så mycket mer var det som tog oss upp på pallen redan racet efter på Mantorp, säger Daniel Haglöf, VD och förare.

Mantorp bjöd alltså på två tredjeplatser, med snabbast varvtider i båda testpassen tidigare under dagen. Ändå kändes det som att det fanns mer att plocka ur både teamet och den nya bilen. Bland annat körde teamet fortfarande med straffvikt och i princip obefintligt splitterutstick fram då ingen tid för test i vindtunnel hade frambringats än. Splittern fram är enkelt förklarat en del av golvet som sticker ut i nederkant av den främre stötfångaren, mer utstick genererar högre marktryck ”downforce” över framaxeln. Något som hjälper oerhört mycket vid bl.a. instyrning i snabba kurvor.

Till Anderstorp hade bilen hunnit genomgå sitt vindtunneltest och teamet fick därför plocka ur extravikten samt justera den främre splittern för att bättre passa bilens aerodynamiska egenskaper. Detta i kombination med att strukturen i teamet, både hemma i verkstaden och ute på banan, förbättrats avsevärt möjliggjorde total dominans på den krävande banan i Anderstorp. Dubbla kvalvinster, två racesegrar och en tredjeplats skrevs in i resultatlistorna för PWR Racing Team. Teknikens Värld skrev efter helgen att Volvo-dominansen var bruten.

- Jag hade en fantastiskt välbalanserad bil med bra grepp under hela helgen i Anderstorp. Inför första racet gjorde vi små justeringar som visade sig fungera alldeles utmärkt över racedistans. Det var verkligen tydligt att hela teamet drog åt rätt håll och presterade på en riktigt hög nivå, säger Johan Kristoffersson, som tog 65 av 75 möjliga poäng på Anderstorp.

Inför tävlingarna på Falkenberg hade såklart ribban höjts ytterligare ett snäpp efter succén på Anderstorp. Säsongens fjärde racehelg skulle dock visa sig bjuda på en ordentligt blandad kompott. Haglöfs ratt lossnade under kvalet med utebliven varvtid och ordentligt kraschad bil som resultat. Johan och Emma var dock med och högg mot toppen med tredje respektive fjärde tid i Q1. När Q2 sedan skulle köras förstördes alla chanser till framskjutna placeringar efter att en av de första bilarna kört av och dragit med sig sjok med sand och grus ut på banan. Q2 som till skillnad från Q1 bara består av ett flygande varv där de långsammaste från Q1 får chansen först bjöd därmed på säsongens skräll när de långsammaste bilarna i Q1 var snabbast i Q2.

Efter två av säsongens stökigaste race lyckades teamet genom Johan ändå bärga en andraplats. Adderar man ytterligare förbättrad struktur i teamet och en vinst i Swedish GT får helgen ändå summeras som okej. Speciellt när vi blickar tillbaka två år i tiden till Emmas andraplats och vad vi då ansåg vara en succéhelg.

PWR Racing Team har tagit stora kliv på väldigt kort tid, helt och hållet tack vare starka partners och medarbetare! Vi är alla inställda på en avslutande del av säsongen med topprestationer och ser fram emot att besöka Gelleråsen, Solvalla och Ring Knutstorp de kommande månaderna.

PWR Junior-föraren Rasmus Lindh svensk mästare i karting

Nu i helgen avgjordes SM i karting på den nya och mycket fina Åsum Ring i Kristianstad. Rasmus Lindh som till vardags kör utomlands hade valt att vända hemåt och köra tävlingen. Och det blev en övertygande seger.

Rasmus var inte helt oväntat snabbast på träning och kval och hade pole position inför söndagens final. Men efter lite oklarheter kring tolkningen av regelboken fick han starta från en 11:e plats istället. När starten väl gick så var Rasmus rejält taggad och körde upp sig till en tredjeplats redan under de första fem varven. Efter lite tajt racing i mitten av loppet kunde Rasmus sedan ta ledningen på varv 12 och därifrån blev det lite av en uppvisning från Rasmus sida. I mål var han över 5 sekunder före tvåan Isac Valtonen. På tredje plats kom Sebastian Persson.

När det gäller Rasmus första hälft av säsongen 2016 så kan den sammanfattas som otursförföljd. Har det inte varit tekniska problem så har han blivit påkörd och vissa fall även fått bryta loppen. Så för att få lite struktur har man fått hjälp av den förre F1-föraren Robert Kubica som själv varit Polsk mästare i karting ett flertal gånger. Han har förstås ett oändligt förråd av erfarenhet att ösa ur och kommer vara med till och från under Rasmus säsong 2016. Nu närmast är det dags för EM-deltävling i Genk, Holland den 28-31 juli.

Text: Joakim Thedin

PWR Racing har hittills samlat sex pallplatser i STCC, nu jagar vi vidare

Även om inte solen sken i Falkenberg under den fjärde STCC-deltävlingen kan PWR Racing – SEAT Dealer Team summera en helg med vissa ljusglimtar. Ett delvis lyckat kval och en andraplats för Kristoffersson i första STCC-racet kombinerat med en vinst i Swedish GT var helgens glädjeämnen.

Det första racet för dagen bjöd på regn och många långsammare bilar långt fram på startgridden, något som bäddade för ett intressant race med många omkörningar. Johan och Emma som startade femma respektive sexa körde snabbt upp sig till tredje och fjärde plats. Emma som var överlägset snabbast ute på banan kom snabbt ifatt Volvobilarna och tog sig förbi Dahlgren, en omkörning som senare bestraffades med drive through. Johan slutade därmed på andraplats. Haglöf som gjorde en stark uppkörning från att ha startat sist slutade femma, med Emma bakom sig på en sjätteplats.

I det andra racet, med omvänd startordning, var det mer upplagt för kaos. Något som också infriades när både Emma och Daniel fick bryta racet, tillsammans med fyra andra bilar. Johan som råkade ut för en punktering i början av racet lyckades efter sitt depåstopp säkra en femteplats över mållinjen.

- Jag tycker att vi visade prov på bra speed i helgen. Redan på träningarna var vi med i topp, trots extremt slitna däck. Sen gör en rad misstag, bland annat med ratten som lossnade på kvalet, att resultaten inte är så bra som jag önskat, säger Daniel Haglöf.

- Halvvägs in i säsongen känns det som att vi börjar bli ett ordentligt sammansvetsat team med bättre och bättre struktur i allt vi gör. Jag ser redan fram emot att komma tillbaka till Karlskoga 13-14 augusti efter lite välbehövlig vila. Säsongsinledningen har varit minst sagt extrem belastningsmässigt, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Vinst i Swedish GT och säsongens märkligaste STCC-kval

Två ojämna testpass inledde tävlingshelgen på Falkenberg Motorbana. Haglöf som satte tredje snabbaste tid i första testpasset lyckades inte lika bra i det andra testet. Kristoffersson och Kimiläinen lyckades däremot förbättra sig och längst räckte det för Emma som noterade fjärde bästa tid, en tiondel före teamkamraten Johan.

Kvalet blev en udda historia där Johan och Emma kvalade trea respektive fyra i första passet. Så långt ett bra resultat. När det sedan var dags för kvalpass två hade en av Volvobilarna lyckats dra ut mängder med sand på banan efter ett besök i sandfållan. Det innebar att de bilar som hunnit kvala när banan var fri från sand satt tider som ingen lyckades slå. Emma slutade därmed på en sjätteplats medan Johan kvalade som femma.

- Bilen kändes riktigt bra under kvalet, tyvärr hann vi inte köra så många varv under Q1 i och med Haglöfs oturliga krasch, det fanns nog lite till att krama ur. Q2 kan jag inte annat än ruska på huvudet åt, det gick helt enkelt inte att slå de bilar som hunnit köra sitt kvalvarv innan all sand dragits ut på banan. Men sån är racingen ibland, vi laddar om för att vara som bäst när det gäller imorgon, säger Johan Kristoffersson.

Haglöfs kval blev en mindre lyckad historia när ratten lossnade redan på varv tre, något som resulterade i en skrotad bil och uteblivna varvtider. Haglöf klarade sig bra och teamet arbetar febrilt för att ha en startklar bil till morgondagens två race.

Efter STCC-kvalet fick Haglöf snabbt släppa den udda olyckan och fokusera på helgens första race i Swedish GT. Lyckligtvis blev det en historia med betydligt bättre slut när Poker och Daniel korsade mållinjen som etta och tog den nionde segern med teamets Lamborghini Huracán ST.

- Vi förbättrade bilarna avsevärt till kvalet idag och jag känner att vi kommer ha konkurrenskraftiga bilar även imorgon. Men det är en bana med väldigt få omkörningsställen och det kommer att bli tufft att sig genom fältet. Tar vi med oss ett par pallplaceringar får vi vara riktigt nöjda, säger teamchef Daniel Andersson.

Se morgondagens race med start 12:35 på denna länk

Logitech och PWR presenterar nytt långsiktigt partnerskap

Logitech gav sig in på den svenska banracingscenen under 2015 års STCC-säsong när man ingick ett ettårigt partnerskap med PWR Racing.

Säsongen gav tre stycken pallplatser, varav en vinst på Solvalla, i den Logitech-brandade bilen som kördes av Daniel Haglöf. I kombination med lyckade aktiveringar av partnerskapet på bl.a. 2015 års vinterupplaga av Dreamhack, en av världens större event inom gaming, har nu parterna signerat ett treårigt avtal inom ramen för STCC.

- Vi har jobbat hårt för att få det här avtalet på plats då vi verkligen tror på kraften i att förena riktig racing med gamingvärlden. Våra produkter i form av Logitech G29 och G920 med tillbehör handlar om att ge spelaren en så autentisk spelupplevelse som möjligt, här blir kopplingen till riktig racing en viktig ingrediens i vår marknadsföring. Säger Malin Sörensson, Marketing Manager på Logitech i Norden.

2016 års säsong har startat bra för den Logitech-brandade SEAT Leon STCC som drivs av PWR Racing i STCC. Med Haglöf bakom ratten har två race slutat med pallplaceringar i form av en seger och en tredjeplats.

- Vi är oerhört glada över att ha fått ett långsiktigt avtal på plats med ett så starkt varumärke inom gaming. För mig personligen känns det smått overkligt att tillverkaren av de produkter jag tränade med som ung, och använder än idag, nu står bakom teamets satsning. Jag ser verkligen fram emot de tre kommande åren, säger Daniel Haglöf, förare och delägare i PWR Racing.

Se filmen från teamets senaste vinst med Logitech-bilen här

Total dominans när STCC & Swedish GT besökte Anderstorp

PWR Racing Team har sprungit i uppförsbacke hela säsongsinledningen. Men tävlingshelgen på Anderstorp visar att hårt arbete alltid lönar sig. Dubbla kvalsegrar och vinst i båda STCC-racen toppat med vinst i Swedish GT. Total dominans är långt ifrån en överdrift. PWR Racings SEAT Leon STCC har en enorm potential och teamet börjar nu hitta rätt setupmässigt, något som visar sig tydligt ute på banan där de snabba Volvobilarna stundtals inte alls hängde med.

- Jag kände inför helgen att vi skulle plocka hem det här. Hela apparaten jobbar extremt hårt, nu börjar det ge resultat. Bilen var fantastisk helgen igenom. Dubbla kvalvinster, en racevinst och en tredjeplats från tionde startruta talar sitt tydliga språk. Se upp säger jag, det här är bara början. Säger helgens poängkung, Johan Kristoffersson.

Emma som var tillbaka efter kraschen i premiären visade att hon blir att räkna med resten av säsongen när hon kvalade trea under sitt första tävlingspass på drygt en och en halv månad. Haglöf som hade haft problem att hitta den sista speeden i sin SEAT under helgens inledning lyckades efter en setupändring inför sista racet köra upp sig från fjärde startruta till sin andra och teamets tredje STCC-seger någonsin.

- Det börjar bli lite av ett mantra, men vi har verkligen slitit hårt för att komma till den här punkten. Antalet timmar bakom dessa segrar är sedan länge oräkneliga. Jag känner en enorm stolthet över alla inblandade och det jobb som alla lägger ner. Varje dag, varje helg, varje år, säger Daniel Haglöf.

Haglöf som dubblerade med Swedish GT fick tillsammans med Peter ”Poker” Wallenberg styra teamets Lamborghini till den första segern för säsongen. Segrarna såg länge ut att bli två till antalet även i GT, men teamet blev efter race två uteslutna på grund av ett depåstopp som var en halv sekund för kort. Något som förmodligen hade svidit betydligt mer om inte allt annat hade gått som på räls. Falkenberg är nästa anhalt för PWR-maskineriet, där både STCC och Swedish GT tävlar 9-10 juli.

Se glädjen i teamet efter vinsten

PWR Racing bryter Volvos kvaldominans i STCC

Teamet bryter Volvos kvaldominans med sin SEAT Leon STCC. Efter att ha legat med i toppen av båda dagens testpass konverterade Johan den speed teamets lyckats krama ur bilen till två förstaplatser i kvalen. Det innebär 25 välsmakande mästerskapspoäng och pole position i morgondagens första race.

- Hela teamet har jobbat extremt hårt för att nå till den här punkten. Utvecklingskurvan sedan premiären i Skövde är av sällan skådad karaktär, bilen känns fantastiskt bra och det är en grym känsla att kunna ge tillbaka till allihopa genom att visa att vi är snabbast i STCC! Säger Johan Kristoffersson efter kvalet.

Det var inte bara Johan som presterade under kvalet. Emma visade att hon är tillbaka med besked efter kraschen i premiären och satte tredje snabbaste tid i Q1. Tyvärr förstördes Emmas diffusor av en av bilens luftdomkrafter under depåstoppet innan Q2 vilket senare innebar att tiden i kvalpass nummer två ströks.

- Det känns bra att vara tillbaka i bilen efter alla läkarkontroller och rehabpass som följt premiärkraschen. Vi visar vilken potential som finns i teamet och bilarna, jag ser verkligen fram emot morgondagens race! Säger Emma Kimiläinen.

Haglöf hade ett mindre lyckat kval men fick istället revanschera sig ordentligt i årets första Swedish GT-race där han och Poker tog hem segern före jagande Fredrik Larsson och Ingvar Mattsson. I morgondagens sprintrace startar teamets Lamborghini från femte startruta och får försöka fighta sig upp genom fältet.

- Idag har vi visat vilken nivå vi ska befinna oss på, både i STCC och Swedish GT. Men alla i teamet vet att bra resultat på den här nivån aldrig kommer av en slump, vi kommer att fortsätta mala på resten av säsongen. Var så säker! Avslutar teamchef Daniel Andersson.

Se morgondagens race med start 12:50 här

Dagens resultatlistor

PWR Racing Team och SEAT Sverige välkomnar nytt reglemente i STCC

Under torsdagen den 9 juni hölls en presskonferens på Grand Hôtel i Stockholm där STCC gav ett efterlängtat besked. Med start 2017 byter det svenska mästerskapet i standardvagnsracing tekniskt reglemente från TTA till TCR. Detta innebär ett stort steg mot produktionsbilar utvecklade av respektive tillverkare.

- Vår nuvarande SEAT Leon STCC är den i särklass snyggaste bilen i mästerskapet. Men steget mot mer produktionsbaserade bilar är något vi välkomnar med öppna armar och beskedet blir knappast sämre med tanke på att SEAT har den just nu vassaste bilen för TCR-reglementet. Jag ser en enorm potential i den långsiktiga satsning vi gör tillsammans med PWR Racing inom STCC, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT Sverige.

Det har under en längre tid spekulerats i och ryktats om ett byte av reglemente i svensk racings kungaklass. När nu bytet sker är det med stora förhoppningar och stark tro på större startfält, fler team och tightare racing. TCR-reglementet som redan annamats över stora delar av världen öppnar också upp för gästspel av internationella team i Sverige och ger även svenska team stora möjligheter att köra utomlands.

- Nyckeln i TCR-konceptet är att bilarna kan köras i en mängd olika mästerskap och serier. Skandinavien och speciellt Sverige med sin historia inom standardvagnsracing är en oerhört viktig pelare i TCRs utveckling och jag tror att STCC – TCR Scandinavia kommer att bli en av de största mästerskapen inom detta reglemente. Sverige har banor som passar TCR-bilarna alldeles utmärkt, en viktig pusselbit för ett spännande mästerskap med bra racing, säger Marcello Lotti, en av nyckelpersonerna bakom TCR-reglementet.

PWR Racing Team är väl förberedda på bytet och ställer sig oerhört positivt till att kunna tävla med en bil som är utvecklad och tillverkas av SEAT Sport. Teamet har ett tydligt mål i att tillsammans med SEAT Sverige och övriga partners vinna både team- och förarmästerskapet i STCC inom tre år.

- 2012 startade vi en resa som vi visste skulle bli oerhört tuff. Men nu står vi här som ett av de absoluta toppteamen i Sverige och det känns inte som att vi hade kunnat sitta i en bättre sits än vad vi gör just nu, avslutar Daniel Haglöf, VD på PWR Racing Team.

Kort fakta kring TCR-bilarna
TCR-konceptet utgår från ombyggda produktionsbilar med produktionsmotorer i form av turbomatade raka fyror på två liter som producerar 300-330 hästkrafter och ca 400 Nm. Drivningen sker på framhjulen via endera en produktionsväxellåda eller en sekventiell raceväxellåda. Bilarna har en minimivikt på 1285 kg med förare och eventuella prestandaskillnader mellan de olika bilarna jämnas ut med vikter och/eller justerad motoreffekt.

Se bilen som teamet kommer att tävla med in action här!

Daniel Ahlgren

Daniel Ahlgren

Foton ovan: Daniel Ahlgren

Mästartjuren är tillbaka i Swedish GT

Tävlingarna på Anderstorp innebär inte bara säsongens tredje deltävling i STCC utan också dem första i Swedish GT. PWR Racing Team är tillbaka med sin mästerskapsvinnande Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo. Bakom ratten sitter även denna säsong Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg.

- Äntligen! Nu har jag längtat alldeles för länge efter att få köra vårt svarta monster igen. Sen hoppas jag såklart att vi kan upprepa fjolårets succé, både resultat- och exponeringsmässigt för våra partners, säger Poker.

Duon, som gör sin sjätte säsong tillsammans i Swedish GT, har siktet högt ställt och mycket att leva upp till efter sju segrar av åtta möjliga förra säsongen.

- Jag ser fram emot att få köra Lamborghinin igen, det är den absolut roligaste GT-bilen jag någonsin kört. Även om fokus för min del ligger på STCC-tävlandet har jag såklart som mål att vinna Swedish GT även detta år! Vi har ju fortfarande den perfekta säsongen kvar att jaga, säger Haglöf.

Lamborghini som gjorde en rivstart på den svenska marknaden förra året genom en ny återförsäljare i Malmö ser positivt på fortsatt närvaro inom svensk racing.

- Exponeringen och möjligheterna som det innebär att ett team på den här nivån tävlar med en av våra bilar är oslagbart. Vi stödjer satsningen för andra året i rad och ser fram emot ännu en storslagen säsong i Swedish GT, säger Johan Mårtensson, Sales Manager på Lamborghini Malmö.

Stora steg framåt gav dubbla pallplatser för PWR Racing

PWR Racing Team visade under torsdagskvällen att man gjort hemläxan under den knappa månaden som passerat sedan premiären på Skövde Flygplats. Två revanschsugna med varsin SEAT Leon STCC stod redo i depån när deltävling två av årets STCC drog igång på Mantorp Park utanför Linköping. Teamet som tog en pallplats genom Emma Kimiläinen när STCC besökte banan förra säsongen hade en bra magkänsla med sig inför helgen.

- Teamet har jobbat hårt sedan premiären i Skövde och fick nu ett välbehövligt kvitto på att vi tagit stora steg framåt denna helg. Förra året kvalade vi femma och sjua, denna gång lyckades vi sätta andra respektive femte tid. Allting pekar på att vi är påväg åt rätt håll och utvecklas snabbare än de andra teamen just nu, säger teamchef Daniel Andersson.

Johan Kristoffersson var snabbast av alla i de båda testpassen och visade tydligt vilken potential som finns i satsningen och teamets nya SEAT. Teamägare Daniel Haglöf förbättrade sig konstant under dagen och placerade sig sexa respektive femma under testen. När det sedan var dags för kval flyttades positionerna fram ytterligare när femte och fjärde bästa tid sattes i de båda kvalpassen. Kristoffersson var den fortsatt snabbaste PWR-föraren och kvalade in som tvåa respektive trea.

- Bilen är enormt mycket vassare nu än i premiären. Teamet har verkligen gjort ett riktigt bra jobb och vi börjar hitta rätt spår setupmässigt, hatten av till alla inblandade. Men pallplats och bra kvalresultat till trots så är det mot toppen vi siktar och vi kommer inte att slå av på tempot efter detta. Fortsätter utvecklingskurvan luta såhär brant blir vi riktigt farliga till nästa deltävling på Anderstorp, jag längtar redan, säger Johan Kristoffersson.

När mörkret började lägga sig över Mantorp Parks korta slinga stod teamets två SEAT inför sitt tredje race i STCC och förhoppningarna var höga med både Johan och Daniel i andra startled. Efter ett relativt odramatiskt race, bortsett från ett par vassa omkörningar, lyckades båda förarna behålla sina startpositioner över mållinjen, vilket innebar säsongens första pallbesök för Kristoffersson.

Till andra racet för dagen öppnade sig skyarna och tillsammans med den omvända startordningen lades grunden till en betydligt stökigare resa. Kristoffersson som snurrade redan på inledningsvarven efter kontakt med Bernadotte fick en tuff resa som tyvärr slutade i sandfållan. Här lyckades istället teamägare Haglöf göra en stark uppkörning från femte startruta till en tredjeplats.

- Jag är supernöjd med utvecklingen vi haft mellan tävlingarna och även under denna tävlingsdag. Att kunna ta dubbla pallplatser med stora sällskap på plats både från SEAT, Combitech och Bauhaus känns riktigt bra! Teamet behövde verkligen den här energiboosten efter urladdningen inför säsongen, avslutar Haglöf.

Både Johan och Daniel klättrar i mästerskapstebellen och ligger just nu trea respektive fyra efter två körda deltävlingar.

Fullständig resultatlista

Johan_pallen

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!