Totalsegern säkrades med sjätte raka vinsten i teamets Lamborghini Huracán Super Trofeo

PWR Racing Teams helg på Gelleråsen avslutades på bästa tänkbara sätt i Swedish GT när sjätte raka segern skrevs in i mästerskapstabellen. Något som innebär att totalsegern för duon Poker/Haglöf i sin Lamborghini är säkrad med två race kvar att köra. Efter att Daniel Haglöf satt snabbaste tiden i kvalet väntade start i pole position för PRO-föraren, som därifrån skapade en lucka till övriga fältet inför AM-föraren Poker Wallenbergs stint. Dryga tjugo minuter senare korsade teamets Lamborghini Huracán Super Trofeo mållinjen som segrare.

- Det känns fantastiskt bra! Vi har fått till bra lopp varje deltävling, både körnings- och taktikmässigt. Då kommer resultaten. Sen hade jag aldrig kunnat drömma om att stå här med totalsegern säkrad efter sex raka vinster och med två race kvar i kalendern. Det är en oerhört härlig känsla, säger en överlycklig Haglöf.

Den för säsongen helt nya bilen är den enda som tävlar utanför Lamborghinis egen Super Trofeo-serie. Huracán Super Trofeon har straffats hårt för att uppnå balance of performance gentemot de, i huvudsak, Porsche 991 GT3 Cup och Ferrari 458 Challenge som den tävlar mot i Swedish GT. Trots detta har tjuren från Sant’Agata levererat med Poker och Haglöf bakom ratten.

- Det är riktigt kul att se Lamborghinis senaste modell dominera på detta sätt ute på sveriges racingbanor. Speciellt när den tävlar mot våra största konkurrenters motsvarigheter. Hatten av till teamet som gör ett riktigt bra jobb! Nu hoppas jag att vi får se bilen ute i Europa nästa säsong, avslutar Johan Mårtensson, Lamborghini Malmö.

Årets resultat

De ostoppbara slår till med Lamborghinin. Igen.

Lördagen på Gelleråsen blev ytterligare en dag med mixade resultat för PWR Racing Team. Teamet tar femte raka segern med sin Lamborghini Huracán, duon Poker/Haglöf är därmed obesegrade i den för säsongen nya bilen. Detta trots ca 130 kg straffvikt denna helg, en ökning med 25 kg sedan Falkenberg. Hatten av!

Lyckan i STCC låter vänta på sig och trots bra fart hos framförallt Haglöf, som återigen sätter tredje bästa tid i heat 1, lyckas varken Daniel eller Emma nå pallen i helgen. Haglöfs kval slutade innan det knappt hade börjat efter att vänster bakhjul började glappa, något som inte kunde åtgjärdas förrän kvalet var över. I heat ett kör både Emma och Daniel upp sig ett gäng placeringar och slutar P7 respektive P8.

- Det är oerhört frustrerande och tråkigt att problemet på kvalet sätter käppar i hjulet för en hel helg. Speciellt med tanke på hur bra speed vi haft resten av körningarna, säger Haglöf.

I Swedish GT startade Poker i ruta sju efter sitt kval under fredagen. Därifrån lyckas han passera ett antal bilar och lämnar över till Haglöf som fyra. Daniel bjuder sedan på en ordentlig uppvisning när han passerar bil efter bil för att korsa mållinjen som klar segrare.

- Poker och Haglöf visar en otrolig styrka i dagens race. Att köra till sig en vinst från startruta sju, med 130 kg extra vikt i bilen utöver luftrestriktor (sänkt effekt) och förhöjd bil (sämre aerodynamik), är riktigt imponerande! Avslutar teamchef Daniel Andersson.

Resultatlistor

Haglöf med tredje snabbaste tid efter dag ett på Gelleråsen

En vädermässigt stekhet första dag på Gelleråsen blev för PWR Racing Teams del något svalare. Daniels tredjeplats, och totalt tredje snabbaste tid, i testpass två var en stor ljusglimt på en annars lätt mulen himmel. Emmas tider räckte till P9 och P11, medans Daniels första testpass gav en sjätteplats.

- Det känns bra att jag är med och hugger mot toppen redan under testpassen här på Gelleråsen. Men vi har en liten bit kvar till toppen och jag ser verkligen fram emot att se vad vi kan göra inför morgondagens kval. If you ain’t first, you’re last, avslutar en hungrig Haglöf.

Poker som idag körde båda testpassen och AM-kval i teamets Lamborghini slutade på en sjundeplats.

- Jag kan bara säga att jag ser fram emot att få revanschera mig under de två kommande racen, säger Poker.

Under morgondagen körs både kval och race i STCC, samt heat ett i Swedish GT. Livesändningarna från STCC kan ni följa här med start 13:50 och tidskvalet för STCC hittar ni här med start 09:25.

Hungrig Haglöf när PWR Racing Team tar sikte på fler podiumplaceringar

Säsongens femte deltävling i STCC står för dörren och PWR Racing Team är på plats på Gelleråsen för att köra till sig viktiga mästerskapspoäng. Efter en uppåtgående trend hela säsongen blev Falkenberg en besvikelse för både Emma och Daniel, något hela teamet är ordentligt taggade att vända nu efter sommaruppehållet.

- Jag är inte alls nöjd med resultaten vi fick med oss från Falkenberg och jag känner mig ordentligt revanschsugen! Gelleråsen är en ny bana för mig då vi inte körde där förra året, men jag brukar lära mig snabbt och ser fram emot att fightas om min tredje pallplacering den här säsongen, säger Emma.

Teamägare Daniel Haglöf lämnade Falkenberg med blandade känslor efter en stor portion otur och strul i STCC och dubbelseger i Swedish GT med teamets Lamborghini.

- Nu är det dags att växla upp ordentligt på STCC-fronten, pallen har varit oerhört nära i flera race och ni hittar nog inte en mer hungrig förare i startfältet när lamporna släcks på lördag, påstår Haglöf.

Om STCC-resultaten har varit lite stolpe ut för Haglöf har Swedish GT varit mer utav ett slagskott rakt i krysset. Tillsammans med Poker Wallenberg har han bildat en duo som inte lämnat toppen på podiet en enda gång under säsongen. Fyra raka vinster talar sitt tydliga språk och av resultaten att döma verkar det inte gå att sätta stopp för Haglöf och Poker i den svarta besten från Sant’Agata.

- Visst har vi presterat oerhört bra och fått med oss fina resultat från start, men vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att det aldrig är enkelt att sätta sig bakom ratten och vinna. Jag ser fram emot att göra ett bra jobb och ta ytterligare steg mot en totalseger i Swedish GT denna helg, avslutar en märkbart taggad Poker.

Vår Huracán Super Trofeo agerar racetaxi i centrala Köpenhamn

PWR Racing Team deltog i årets Copenhagen Historic Grand Prix tillsammans med Lamborghini Malmö och Lamborghini Köpenhamn. Teamet var på plats med sin Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo, den enda av sitt slag som körs utanför Lamborghinis egen Super Trofeo-serie.

Bilen som vanligtvis tävlar i Swedish GT användes under CHGP som medåkningsbil för att samla in pengar i vad som kallas ”Race for Riget”. Tillsammans med 19 andra superbilar lyckades man genom två dagars körning samla ihop 599.000 DKK till Rigshospitalet.

- Det var riktigt kul att få möjligheten att samla in pengar till behövande genom att göra det jag gör bäst, köra bil. Att publiken sedan skulle ta emot vår Lamborghini på detta sätt hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Att folk ställer sig upp och jublar på stora läktaren när jag kör förbi på sista varvet, det var enormt häftigt, säger en lyrisk Daniel Haglöf.

Bilen kördes för första gången utan den ljuddämpare som krävs när den körs i Sverige. Att höra detta ljud mellan höghusen i centrala Köpenhamn lämnade knappast ett enda hårstrå liggande. Se videon här.

Daniel och Poker håller fanan högt

Den sista dagen på Falkenberg bjöd på hela skalan, allt från vinster och pole positions till brutna lopp och tekniska problem. PWR Racing Team får summera en helg som innehållit både höga toppar och djupa dalar. Dagens höjdpunkt blir återigen en vinst med Lamborghinin i Swedish GT där man nu kopplat ett rejält grepp om mästerskapsledningen.

Dagen började med två kval där både Oliver Söderström och Daniel Haglöf knep pole position i Formula Renault och Swedish GT. Detta lyckades Daniel och Poker konvertera till den fjärde raka segern för säsongen. Oliver Söderström kunde tyvärr inte göra samma sak då han efter ett växellådshaveri var tvungen att bryta racet.

- Det känns såklart oerhört tråkigt att tappa möjligheten till min femte seger denna säsong på grund av ett tekniskt problem. Jag får vara glad över pallplatsen i dagens första race och komma igen starkare på Kinnekulle, säger Oliver Söderström.

En teamchef med blandade känslor lämnar den snabba västkustbanan för ett välförtjänt uppehåll. Första halvan av säsongen har bjudit på många pallplaceringar och flera vinster. Även om den fina trenden tyvärr fick ett kortare uppbrott på Falkenberg.

- Vi har haft bra chanser i många av racen denna helg, tyvärr är det för många faktorer utanför vår kontroll som har felat. Vi ser fram emot att komma tillbaka ordentligt på Gelleråsen och fortsätta vår resa uppåt i mästerskapstabellerna, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Helgens resultatlistor

Tredje raka segern i Swedish GT

PWR Racing Team summerar en dag med både mot- och medgångar. Den klara ljuspunkten får segern med Lamborghinin i Swedish GT stå för. Juniorerna körde bra men mästerskapsledande Oliver Söderström var långt ifrån nöjd med sin fjärdeplats, trots start i ruta sju. I övrigt blev det en lite tyngre dag på jobbet för dalateamet. I STCC lyckades varken Emma eller Daniel slå sig in bland topp fem efter en rad incidenter och tekniska problem.

Dagen började med GT-kval där Poker satte snabbaste varvtiden och därmed fick starta först i eftermiddagens race. Därifrån förvaltade teamet ledningen enligt plan och körde hem säsongens tredje seger av tre möjliga i Swedish GT.

- Enormt kul och starkt av oss att fortsätta på samma linje som i Anderstorp, jag stortrivs i Lamborghinin och ser redan fram emot att köra morgondagens race, sade Poker Wallenberg efter dagens seger.

I race ett i STCC slutar Emma elva efter en situation som medförde att både främre stötfångare och huv lossnade. Daniel visade prov på bra fart men blev påkörd bakifrån i slutet på start- och målrakan under ett av de inledande varven. Efter detta krävdes ett depåstopp och förlorad tid som aldrig gick att köra ikapp, något som resulterade i en elfteplats.

Om race ett var fyllt av incidenter var dagens andra race de tekniska problemens motsvarighet. Daniel låg på en klar andraplats när växellådan slutade fungera. Problemet kunde inte åtgärdas och racet fick ett snöpligt slut. Emma fick även hon dras med ett problem som krävde ett kortare depåstopp, men chansen på framskjutna placeringar uteblev och hon gick i mål på en niondeplats.

- Vi hade större förhoppningar än så här inför helgen och med all rätt. Både Daniel och Emma har varit snabba och kört till sig bra placeringar på Falkenberg tidigare. Men ibland går saker utanför ens kontroll fel, då blir det svårt att göra bra resultat. Riktigt tråkigt, men nu laddar vi för fullt mot nästa racehelg på Gelleråsen, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Video från pallen

Rum för förbättringar efter dag ett på Falkenberg

Den första tävlingsdagen på Falkenberg är avklarad. För PWR Racing Team blir det inte en dag som går till historieböckerna resultatmässigt. Daniel fick efter en avåkning i Q1 bara möjlighet att köra fyra varv men lyckades ändå ta sig till Q2 med åttonde tid, efter avåkningen var bilen inte konurrenskraftig nog att klättra i resultatlistan. Emma kvalade nia i Q1 och missade därmed Q2. Det innebär dock att hon får möjlighet att starta tvåa i morgondagens andra race.

- Jag är inte alls nöjd med kvalet och bilens beteende. Men jag är laddad inför morgondagen och vet att med rätt justeringar på bilen så blir jag farlig, framförallt i det andra racet, säger Emma.

De två testpassen visade på samma tendenser resultatmässigt och farten fanns inte riktigt för att närma sig topplaceringarna idag.

- Vi har lite att jobba på tills första starten går imorgon. Jag är säker på att vi har riktigt bra chanser att köra upp oss ordentligt imorgon om vi gör hemläxan rätt ikväll, säger teamchef Daniel Andersson.

Utöver STCC-kvalen har teamet avverkat både Formel Renault-kval med juniorerna och två testpass i Swedish GT med Lamborghinin. I juniorteamet stämde det inte heller riktigt idag, Oliver slutade sjua och Julia på trettonde plats. Rum för stora förbättringar i morgondagens race.

- Jag talar nog för alla i PWR Racing Team när jag säger att vi alla är sugna på att visa en bättre sida imorgon. Jag känner att alla har lagt om fokus mot morgondagen för att göra så bra resultat som det bara går, avslutar juniorernas teamchef Stanley Dickens.

Video från dagen

Favorit i repris på Västkustloppet i Falkenberg?

PWR Racing Team har lämnat Dalarna med destination Falkenberg. Med sig i bagaget har teamet två pallplatser i STCC, fyra vinster i Formula Renault 1,6 och två vinster i Swedish GT.

Daniel Haglöf var under senaste deltävlingen på Mantorp ytterst nära sin första pallplats för säsongen.

- Jag känner att vi närmar oss toppen hela tiden. På Mantorp var jag ruggigt nära och jag har en bra känsla inför Falkenberg. Jag har en pallplats i STCC där sedan tidigare, nu är det dags för nummer två! Säger en laddad Haglöf.

Emma som tog sin första pallplats i STCC på Falkenberg förra året är såklart förväntansfull inför årets tävling. Med mer erfarenhet och två raka pallplatser i ryggen blir Emma farlig på den snabba väskustbanan.

Det är inte bara i STCC som teamet har bra chans på pallen. Senaste tävlingshelgen teamet var på plats med alla klasser tog man inte mindre än fem pallplatser, varav tre vinster, i Swedish GT och Formula Renault 1,6.

- Våra juniorer, med Oliver Söderström i spetsen, har kommit igång riktigt bra under inledningen av säsongen. Jag ser fram emot att få se både Oliver och Julia tävla på Falkenberg. Sen ska jag villigt erkänna att det kliar ordentligt i fingrarna efter att få köra Lamborghinin igen! Avslutar Poker Wallenberg med ett leende.

En pallplacering med segervittring

PWR Racing Team laddade för fullt i den tredje STCC-deltävlingen. Och på ett mörknande Mantorp Park var Daniel snubblande nära en seger när Emma tog sin andra pallplacering för säsongen. Något som bidrog till att teamet är fortsatt tvåa i teammästerskapet.

- Jag är enormt glad över att kunna följa upp pallplaceringen från Anderstorp med detta! Det är bara att konstatera att det lönar sig att göra sitt eget race ibland, säger en glädjefylld Emma. Video från pallen

Ett struligt kval för Haglöf med en huv som lossnade resulterade i en sjunde respektive åttondeplats i Q1 och Q2. Emma lyckades bättre och knep åt sig en femteplats i båda kvalpassen.

När det var racedags visade sig race nummer två bli klart mest händelserikt. Här gör Daniel en bra start och är efter några varv med och slåss i toppen av fältet. Efter flera varv med många bra attacker mot förstaplatsen gör Daniel ett försök i sista kurvan med ett fåtal varv kvar. Han tar sig förbi, men tyvärr håller det inte hela vägen då tvåan dyker på insidan i nästa kurva vilket slutar med båda bilarna vid sidan av banan.

- Jag låg och pressade ordentligt mot förstaplatsen hela racet. När vi närmade oss slutet fanns inget annat än att gå för segern. Tråkigt nog höll det inte hela vägen in i mål, säger en besviken Haglöf som ändå är glad att det hela resulterade i en pallplats för teamkamraten.

I första racet som var relativt händelsefattigt kör Daniel upp sig två placeringar och slutar sexa med Emma skuggandes på en sjundeplats. Fullständiga resultatlistor

- Precis som på Anderstorp presterar båda förarna bra under racen och det känns oerhört skönt att kunna följa upp med ytterligare en pallplacering. Jag ser fram emot att kunna bättra på kvalspeeden ytterligare till Falkenberg. Då blir vi ordentligt farliga, säger teamchef Daniel Andersson.

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!