Nytt grepp om svensk elitracing

STCC AB meddelade idag att bolaget satts i konkurs. Svensk standardvagnsracing på elitnivå kommer istället att drivas vidare av Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavia och de arrangerande banorna.

Detta innebär att partners till PWR Racing och STCC-mästerskapets fans inte kommer att drabbas av dagens besked från STCC AB.

– STCC har jobbat hårt med att utveckla och förändra produkten. Men vad vi förstått bar STCC AB på ett tung finansiell ryggsäck, främst sedan säsongerna innan bytet till det nya TCR-reglementet. Dagens besked är förstås tråkigt, men nu vet vi vad vi har att arbeta mot inför säsongen 2019. SBF, TCR Scandinavia, banorna och teamen är fast beslutna att genomföra 2019 på bästa sätt och samtidigt arbeta för svensk elitracings utveckling och fortlevnad på sikt, säger Peter ”Poker” Wallenberg, medgrundare till PWR Racing.

– Det finns många starka aktörer inom svensk banracing och flera av dem arbetar nu för att arrangera 2019 års skandinaviska TCR-mästerskap. Jag känner mig trygg i att det kommer att genomföras på bästa tänkbara sätt givet förutsättningarna och vi kommer från PWR Racings sida att se till att dra vårt strå till stacken, säger Daniel Haglöf, VD och medgrundare till PWR Racing.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky förlänger med PWR Racing

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 17 August, 2018 Karlskoga, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Under 2018 blev Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk som den första kvinna någonsin att vinna ett STCC-race tillsammans med PWR Racing och CUPRA. Nu förlänger Mikaela med teamet och gör därmed sin tredje säsong i STCC under 2019. Utöver det färska kontraktet med PWR har Mikaela nyligen blivit uttagen till det svenska landslaget i racing.

– Jag är väldigt glad över det fortsatta förtroendet både från PWR och teamets partners. Förra säsongen var en av de bästa, om inte den bästa, i min karriär. Både personligt och resultatmässigt. Jag hittade tillbaka till min glädje för racing, mycket tack vare PWR och den atmosfär som finns inom teamet. Jag ser verkligen fram emot en ny säsong i STCC, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Uttagen till landslaget

Mikaela som tidigare varit en del av det svenska utvecklingslandslaget får nu ta ett steg upp på stegen inför 2019. Ett fint kvitto på de framsteg hon gjort de senaste åren. Mikaela är fortfarande ensam kvinna i landslaget bland de som tävlar i racing, men hon hoppas att det ska se annorlunda ut i framtiden.

– Det är både kul och motiverande att få vara en del av det svenska landslaget. Speciellt med tanke på hur pass många talanger som finns inom svensk motorsport just nu. Sen hoppas jag verkligen att kunna inspirera fler tjejer att börja med motorsport, men kanske framförallt att fortsätta fightas med killarna högre upp i åldrarna. Inom en snar framtid ser jag gärna att jag har sällskap av många snabba tjejer både på banan och i landslaget.

Teamets fokus

PWR Racing har sedan 2014 haft en kvinna på startlinjen i STCC varje säsong. Det har alltid varit en vision och ett uttalat mål hos grundarna Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg att öka andelen kvinnor i svensk racing.

– Det känns hedrande att Mikaela fortsätter att tävla med oss även 2019. Mikaela är en nyckelperson i PWR Racing, både på och utanför tävlingsbanan. Men framförallt är hon enormt viktig för svensk racing och det intresse vi hoppas kunna skapa bland unga tjejer. Både bland förare, mekaniker och ingenjörer, säger Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

Tillsammans med tidigare presenterade Robert Dahlgren kommer Mikaela att slåss om nya STCC-framgångar för PWR Racing – SEAT Dealer Team under 2019. Säsongen startar den 4 maj på Ring Knutstorp i Skåne, resterande kalender finner du här.

Philip Morin väljer att lägga hjälmen på hyllan

Team, PWR Racing - SEAT Dealer Team,  19 August, 2018 Karlskoga, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

PWR Racing-föraren och regerande JSM-mästaren väljer att lägga hjälmen på hyllan

Philip Morin gjorde sin första STCC-deltävling i ett inhopp med PWR Racing på Solvalla 2016. Trots parallellt tävlande i Porsche Carrera Cup hela helgen så lyckades han ta sin första STCC-pallplats redan under debuthelgen, efter spektakulära omkörningar av bland annat det årets mästare, Richard Göransson.

Efter en säsong utomlands i Porsche Supercup 2017 valde Philip att komma hem till Sverige och STCC med PWR Racing 2018. Under sitt första kval någonsin i en framhjulsdriven bil tog han pole position i premiären på Ring Knutstorp. Han följde sedan upp det med att ta sin första STCC-seger i säsongens andra deltävling på Anderstorp. Efter punkteringar och andra missöden tappade han dock kontakten med mästerskapsfighten i inledningen av säsongen. Men det hindrade honom inte från att vinna JSM, som 2018 kördes som en del av STCC.

– Jag vill rikta ett stort tack till PWR för allt förtroende under dessa år och till samtliga inblandade i teamet för allt enastående jobb helg ut och helg in. Jag hann bara representera ett team under min relativt korta tid i STCC och jag är oerhört stolt och glad att det var PWR Racing. Det återstår att se om det någonsin blir en comeback, säger Philip Morin.

Philip om beslutet

Trots en enastående debutsäsong i STCC och en dessförinnan glimrande karriär väljer alltså 22-åriga Philip nu att lägga hjälmen på hyllan.

– Jag känner helt enkelt inte samma glöd för det längre. Även om jag nästan omedvetet försökt bortse från det så är det nånting jag har lagt märke till med mig själv sedan en tid tillbaka. Jag har ett jobb och andra intressen utanför racingen som dragit till sig allt mer fokus och ambition från min sida vilket gjort att jag nått en punkt där jag känner att jag måste välja, säger Philip Morin.

– För att hålla på med racing professionellt på heltid så krävs det som förare att man är fullt hängiven och verkligen brinner för det. Det har jag gjort i 12 års tid men nu insett att det inte längre är fallet på samma sätt. Utan just den där glöden kommer jag inte heller att prestera mitt absolut bästa vilket är något jag alltid ställer som krav på mig själv, oavsett vad.

Teamet om beskedet

PWR Racing kommer att sakna Philip som en del av teamet men önskar honom all lycka i framtida åtaganden och hoppas få möjlighet att på något sätt arbeta med honom igen, förhoppningsvis som förare i en av teamets tävlingsbilar.

– Philip har varit i mitt blickfång sedan en lång tid tillbaka och han imponerade verkligen direkt när vi fick möjlighet att jobba med honom hos PWR Racing. Inte bara som racingförare utan även som individ inom teamet, gentemot partners osv. Därför känns det tråkigt att han nu väljer att sluta med racing, men jag vet att han kommer att lyckas med vad han än väljer att ta sig för och önskar honom stort lycka till, säger Daniel Haglöf.

PWR Racing presenterar ny huvudpartner och förlänger med Dahlgren

PWR001 iklädd designen som kommer att pryda Dahlgrens tävlingsbil under 2019. Foto: Joakim Åström

En ny allians äntrar nordiska racingbanor under STCC-säsongen 2019. Mästaren från 2017 Robert Dahlgren fortsätter att jaga STCC-titlar med PWR Racing, men nu med energiföretaget Skellefteå Kraft som huvudpartner. Tre parter som alla delar samma drivkraft till utveckling, både på och vid sidan av racingbanan.

Skellefteå-sonen Dahlgren har alltid haft en stark koppling till regionen, men aldrig tävlat på den här nivån med en aktör från hemorten som huvudpartner. I samband med att Skellefteå Kraft nu tar steget in i svensk motorsport gör också Skellefteå entré på den svenska motorsportscenen när STCC arrangerar Midnattsolsloppet på nybyggda Skellefteå Drive Center den 15 juni.

– Jag känner en stor stolthet över det här förtroendet och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans både på kort och lång sikt. Målsättningen är såklart att vinna på banan, men minst lika viktigt är att leda utvecklingen mot en hållbar framtid. Motorsporten har alltid varit ledande i testarbete inom bilindustrin och jag är övertygad om att samarbetet med Skellefteå Kraft kommer att vara en viktig faktor i utvecklingsarbetet mot en hållbar framtid, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing har sedan starten 2012 arbetat hårt för att bryta normer och utveckla den svenska motorsportscenen med fokus på ungdomar och framförallt jämställdhet. Ett arbete som den 19 augusti i år nådde en stor milstolpe när en av teamets förare blev historiens första kvinnliga STCC-segrare, det i en bil där två av tre tekniker är unga kvinnliga talanger. Den 22 september presenterades nästa milstolpe, PWR001, en 100 % eldriven tävlingsbil utvecklad tillsammans med flera av teamets partners, däribland Skellefteå Kraft.

– Visst, alla vill vinna när man står på startlinjen, det är grunden i all sport. Men vi möter alla framtiden med samma utmaning, att skapa ett mer hållbart samhälle. Nu ser vi fram emot att med Skellefteå Kraft som en stark partner vara med och driva utvecklingen mot 100 % förnybar energi, både på och vid sidan av racingbanan, säger Daniel Haglöf, VD och medgrundare på PWR Racing.

Den 30 november på eCar Expo i Göteborg avtäcktes designen som kommer att pryda Dahlgrens tävlingsbil under 2019. Elbilsprototypen PWR001 fick stå modell för den Skellefteå Kraft-lila livery som kommer att synas på nordiska racingbanor i STCC under nästa säsong. Men samarbetet sträcker sig betydligt längre än design och logotyper på bilen.

– Omställningen till en fossiloberoende transportsektor är mycket viktig för att vi ska nå de mål som satts upp både för koldioxidutsläpp och för energisektorn. I Robert Dahlgren och PWR Racing har vi funnit en partner som liksom vi tror på 100 procent förnybar energi och vill skapa en positiv förändring i samhället med nya smarta tekniklösningar. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att främja en hållbar omställning av transportsektorn, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Läs mer om elbilen PWR001

Dubbla SM-titlar för PWR Racing

När stridsdammet sakta lägger sig på Mantorp Park kan PWR Racing summera sin bästa säsong hittills i STCC. Totalt 18 pallplatser varav fem segrar på 12 race, inte mindre än två trippelpodium och seger i både teammästerskapet och JSM.

– Vi har gjort enorma framsteg både i våra förberedelser och under pågående säsong. Jag saknar ord för att beskriva den stolthet jag känner när jag ser vad vi alla åstadkommit tillsammans. Nu behöver vi alla få smälta den här säsongen innan vi börjar sikta framåt igen, säger Daniel Haglöf.

Philip Morin tar som debutant i STCC hem JSM-titeln med 21 poängs marginal till tvåan och står för en stark första säsong i Sveriges tuffaste racingserie.

– Även om jag inte är helt nöjd med finalen här på Mantorp så känner jag mig stolt och glad över både min JSM-titel och att vara en del av PWR Racing. Summerat över hela säsongen så har både teamet och jag visat prov på snabbhet och styrka, säger Philip Morin.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky har utvecklats i en rasande takt över säsongens gång, något som kulminerade i en historisk STCC-seger på Gelleråsen. Hon blev första kvinna att korsa mållinjen som vinnare av ett STCC-race. Ett mästerskap som nyss avverkat sin 23 säsong.

– Segern är det enskilt största jag åstadkommit i min karriär. Och att få göra det tillsammans med det här teamet, med två kvinnliga mekaniker på min bil. Obeskrivligt. Samtidigt som det såklart är enormt stort för alla inblandade så hoppas och tror jag att det ger långtgående effekter för kvinnors framfart i svensk motorsport. Att tillsammans med PWR Racing kunna vara en del av att förändra normen känns fantastiskt, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Dahlgren kom till Mantorp som regerande individuell mästare, men lämnar som teammästare och otaliga STCC-pallplatser rikare.

– Givetvis ville jag ta hem förartiteln även i år, det vill alla som tävlar på den här nivån. Men jag är så enormt imponerad och stolt över all den energi och tid som teamet lägger ner på att vi ska kunna slåss om segrar i Sveriges, förmodligen norra Europas tuffaste touring car-serie. Att säkra två av tre titlar tillsammans med teamet känns oerhört bra och jag lämnar Mantorp med en bra känsla inför framtiden, avslutar Robert Dahlgren.

PWR001 – 100 % eldriven tävlingsbil med 612 hk

PWR Racing avslöjar en 600-hästars 100% elektrisk STCC-prototyp, PWR 001, som en första del av ett samarbete med teamets partners.

– Just nu pågår den största revolutionen inom bilindustrin sedan förbränningsmotorn och det löpande bandet och nu lanserar vi vår del i detta, säger Hans Bååth, projektledare för PWR 001 tillika styrelseordförande i STCC AB.

– Vi har redan börjat vänja oss vid eldrivna, uppkopplade och självkörande bilar i olika grad av utvecklingsstadier. I stort sett alla bilföretag har någon form av strategi för hur de skall ta sig an detta i större skala. Samtidigt är tekniken långt ifrån mogen och behovet för utveckling av robust teknik är stort. Därför väljer vi att ta detta initiativ för att arbeta med våra partners samlade kompetens och teknologi inom området. Att eldrivna bilar har en plats inom motorsporten ser vi som självklart inom en överskådlig framtid.

Mikaela Åhlin Kottulinsky, som tävlar för PWR Racing – SEAT Dealer Team i STCC, har varit med i utvecklingen av el-tävlingsbilen som kommer att premiärvisas under STCC-finalen på Mantorp Park den 22 september.

– Den här bilen är revolutionerande att köra. Prestandan är vansinnig och dessutom låter den helt underbart, inte alls som man förväntar sig att en elbil ska låta. Medan vi självklart är i den absoluta lindan av utvecklingen så är potentialen enorm, det här är definitivt helrätt väg för framtidens racing vad gäller teknik, miljöpåverkan och underhållning, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Bilen har tre elmotorer som driver på bakhjulen med strax över 600 hästkrafter eller 450 kilowatt och över 1000 Nm i vridmoment som ger prestanda med 0-100 km/h på under tre sekunder och en topphastighet nära 300 km/h.

Batterierna består av över 350 celler som kan laddas fullt på cirka en timme med en kapacitet för maximalt nyttjande i tävlingstempo på cirka 15 minuter vid maxeffekt. Vikten av batteripacket är 366 kilo och tack vare dess placering mitt i bilen med viktfördelningen på 44% fram och 56% bak ger det ett såväl utmanande som underhållande beteende på banan.

– I dag har vi med oss en konceptbil för det vi ser är framtiden av skandinavisk racing. Samtidigt innebär detta en intressant teknisk utmaning för oss och våra partners där vi får möjlighet att arbeta med ny teknik inom flera områden som är högaktuell för framtiden av såväl motorsport som världen i övrigt, säger Daniel Haglöf, delägare och förare i PWR Racing.

Teamets partners, Höganäs AB och Skellefteå Kraft, arbetar aktivt med projektet som redan har pågått i över ett år.

– Inte någon annanstans utsätts bilar för en så extrem användning och i så extrem trafik som inom motorsporten. Skellefteå Kraft ligger i framkant i utvecklingen av förnybar energi och ser det här projektet som en möjlighet att snabba på utvecklingen för en elektrifierad transportsektor, säger Hans Kreisel, vd för Skellefteå Kraft.

– Inom Höganäs jobbar vi ständigt med att utveckla applikationer som är relevanta för våra kunder och bilindustrin är en vital del i vår verksamhet. Vi ser samarbetet med PWR Racing som en möjlighet till nya influenser och test av idéer för vår framtida utveckling, såsom inom bilelektrifiering, säger Fredrik Emilson, vd för Höganäs.

Specifikationer – PWR 001

Toppeffekt: 450 kW/612 hk
Toppvridmoment: 1080 Nm
Max motorhastighet: 8000 rpm
Batterikapacitet: 41 kWh
Vikt batteripack: 366 kg
Totalvikt bil: 1510 kg

Bortsköljt finalkval på Mantorp Park

PWR Racing inledde STCC-finalen på Mantorp Park med två starka testpass. Mästerskapsledaren Robert Dahlgren ledde fältet i båda, med teamkamrater tätt bakom. I testpass två var teamets förare 1-2-3-4. När det sedan var dags för kval hann bara halva Q1 köras innan himlen fullkomligen öppnade sig och hela depån vattenfylldes. Q1 flaggades av och tävlingsledningen tog beslut att ställa in Q2. I det smått kaotiska kvalet var Dahlgren den PWR-förare som åter drog det längsta strået, även om pole position missades med en dryg hundradel. Dahlgren P3, Haglöf P4, Morin P8, Mikaela P13 och Poker P21.

– En besvikelse att inte riktigt kunna kapitalisera på den fart vi visat hela dagen. Men när förhållandena blir såhär speciella är det mycket slump inblandat, det gäller att försöka göra det bästa av situationen och hoppas att ha lite flyt med sig. P3 är inte vad jag hade hoppats på, men med den fart vi haft hittills ser jag ändå väldigt positivt på morgondagen. Nu gäller det. Säger Robert Dahlgren.

Dahlgren leder förarmästerskapet med sju poäng inför morgondagens två heat och PWR Racing – SEAT Dealer Team leder teammästerskapet med 115 poäng. Philip Morin, som leder JSM har just nu 28 poängs marginal till tvåan. Bra förutsättningar som nu ska förvaltas på bästa sätt under morgondagens final.

– Det känns som att hela teamet hade mer att ge idag, innan regnet kom och allt avbröts. Det blev väldigt slumpartat. Men med den omvända startordningen startar jag åtta och trea imorgon, med bra chans på stor poängskörd. Jag ser fram emot finalen och ska göra allt vad jag kan för att vinna JSM och hjälpa teamet säkra trippeln, säger Philip Morin.

Dagen startar med warm up 09:00 och fortsätter sedan med första heatet 12:50 för att avslutas med heat nummer två 15:20.

Teamet får tillbaka resultaten från deltävlingen på Karlskoga Motorstadion

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 19 August, 2018 Karlskoga, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

I dag beslutade Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnd att PWR Racing får tillbaka sina resultat från STCC-deltävlingen på Karlskoga Motorstadion. Mikaela Åhlin-Kottulinsky är därmed inskriven i historieböckerna som den första kvinnan någonsin att segra i ett STCC-race och Daniel Haglöf får tillbaka segern från det första heatet. Det innebär också att Robert Dahlgren åter leder förarmästerskapet, att Philip Morin tar ledningen i junior-SM och att PWR Racing har säkrat totalsegern i årets teammästerskap.

Följande de protester som lades mot teamets konfiguration av avgassystem i samband med STCC-deltävling nummer fyra på Karlskoga Motorstadion lämnade PWR Racing in en överklagan. Efter det har TCR-reglementets (det reglemente som STCC tävlar under) tekniska arbetsgrupp släppt ett förtydligande av vad som gäller för tävlingsbilarnas avgassystem, ett förtydligande som gör gällande att PWR Racing tolkat reglementet rätt och därmed kört sina bilar med en godkänd konfiguration.

– Vi har aldrig sett det här som något som går att tolka på ett annat sätt än vi gjort, speciellt eftersom tillverkaren av teamets bilar gett oss rådet att använda denna konfiguration. Därför blev vi väldigt förvånade över protesterna i samband med deltävlingen på Karlskoga Motorstadion och ännu mer förvånade över att protesterna ens gick igenom. Det var helt självklart för oss att överklaga besluten som tävlingsjuryn tog på plats i Karlskoga. Nu känns det skönt att ha fått detta ur världen och de som funderat över teamets tillvägagångssätt får nu ett tydligt besked att inga misstag har begåtts. Jag är också glad över att vi får tillbaka våra resultat men framförallt över att Mikaela får tillbaka sin historiska seger, säger Daniel Haglöf.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky har haft en märklig period efter sin STCC-seger på Karlskoga Motorstadion. Att först bli historisk som första kvinna någonsin att vinna ett STCC-race, för att några timmar senare få segern borttagen på grund av en protest mot hennes bil, sedan vänta på att teamets överklagan ska behandlas för att få slutligt besked om hennes seger skulle få skrivas in ordentligt i historieböckerna.

– Jag har aldrig slutat att se det som en seger. För mig och teamet har det alltid varit tydligt att vår prestation gav oss det här resultatet, det har inget kunna ta ifrån oss. Men oavsett känns det helt fantastiskt skönt att få det här beskedet. De som tvivlat får nu svart på vitt att jag och hela teamet står som rättmätiga segrare i båda racen på Karlskoga Motorstadion. Nu ser jag med glädje fram emot STCC-finalen på Mantorp Park denna helg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnd skriver:

”Disciplinnämnden bifaller överklagan. Philip Morin, Robert Dahlgren, Daniel Haglöf samt Mikaela Åhlin Kottulinsky skall återinsättas i resultatlistorna och inbetalda avgifter återbetalas.

DN har inte hittat något om att det skulle vara fel enligt homologering för att använda denna sammansättning avgassystem som man nu underkänner och då man hänvisar till paragraf 6.6 samt teknisk form nr 35.

DN hittar heller inget i några regler om att man måste använda Low Noise-system för att klara 95 db, som kravet är i Sverige. Förbifartsmätning som fanns på banan har heller inte resulterat i några påpekande eller tidstillägg. Med dessa anledningar så skall beslutet bli bifall och förarna skall återinsättas i resultatlistorna på de platser som de var vid målgång.”

Tuff mästerskapsfight på regnigt Rudskogen

Robert Dahlgren, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 9 September, 2018 Rudskogen, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Regnet ställde till det för PWR Racing när säsongens näst sista deltävling avgjordes på Norska Rudskogen. Vad som såg ut att bli en av säsongens starkaste helger efter det torra kvalet på lördagen blev istället en besvikelse. I det första heatet startade teamet 1-2-3 och 8, men fick nöja sig med 2-3-4 och 15 i mål. Ett stabilt resultat som ändå lämnade en lite bitter eftersmak.

– Vi hade inte alls farten som krävdes för seger i första heatet. I regnet var vi helt enkelt inte lika vassa som heatsegraren, hatten av till dem. Däremot gjorde vi en oerhört stark vändning till heat två, ett styrkebesked från hela teamet. Sen önskar jag såklart att vi varit där redan under första heatet, men vi har lärt oss mycket och kommer starkare ur den här tävlingshelgen, säger Daniel Haglöf.

Det andra heatet, med omvänd startordning, blev en kamp mot klockan för att hinna ta sig så långt fram i fältet som möjligt. Dahlgren, som startade P9, lyckades under racets gång köra sig upp till en tredjeplats i mål, bara några tiondelar från tvåan. Morin anslöt tätt bakom på en fjärdeplats och Haglöf slutade femma. Mikaela hade det svårare i vätan och korsade mållinjen som sextonde förare.

– Vi hittade rätt nycklar inför race två och hade oerhört mycket bättre pace. Nu känns det som att det kvittar om det blir blött eller torrt på Mantorp. Räkna med en aggressiv Robert under finalhelgen, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing kvaldominans på Rudskogen

Daniel Haglöf, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 8 September, 2018 Rudskogen, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Efter några turbulenta veckor följande deltävlingen i Karlskoga och protestärendet mot teamets avgassystem är vi nu igång med det viktigaste igen. Racingen. Och det med ett ordentligt styrkebesked. PWR Racing lade beslag på alla tre topplaceringarna i eftermiddagens kval på Norska Rudskogen Motorsenter. Haglöf visade sig vara starkast i teamet körde hem pole position, Dahlgren slutade P2, Morin P3 och Mikaela P8.

– En av mina bästa pole positions någonsin i karriären. Senaste veckorna har varit minst sagt hektiska och vår överklagan mot Karlskogaprotesterna ligger just nu under behandling hos Svenska Bilsportförbundet. Därför känns det extra skönt att hela teamet steppar upp och presterar vårt bästa kval hittills. Vi är ett oerhört starkt gäng och senaste tiden har bara gjort oss starkare. Vi slutar aldrig att utvecklas, säger Daniel Haglöf.

Alla fyra förarna har varit starka under hela dagen. Under testpass ett var Haglöf P2, Morin P3, Dahlgren P4 och Mikaela P5. Under testpass två flyttades positionerna fram ytterligare med Haglöf som P1, Dahlgren P2, Morin P3 och Mikaela P5 igen. Med de poäng som delas ut i kvalet återtog även Robert Dahlgren ledningen i förarmästerskapet och leder nu med tre poäng inför morgondagens två race.

– Vi har varit starka hela dagen och det känns som att vi hittat rätt på den här väldigt speciella banan. Nu gäller det att kapitalisera fullt ut på våra startpositioner i morgondagens två race, säger Robert Dahlgren.

Poker tävlar inte på Rudskogen på grund av feber.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.