En pallplacering med segervittring

PWR Racing Team laddade för fullt i den tredje STCC-deltävlingen. Och på ett mörknande Mantorp Park var Daniel snubblande nära en seger när Emma tog sin andra pallplacering för säsongen. Något som bidrog till att teamet är fortsatt tvåa i teammästerskapet.

- Jag är enormt glad över att kunna följa upp pallplaceringen från Anderstorp med detta! Det är bara att konstatera att det lönar sig att göra sitt eget race ibland, säger en glädjefylld Emma. Video från pallen

Ett struligt kval för Haglöf med en huv som lossnade resulterade i en sjunde respektive åttondeplats i Q1 och Q2. Emma lyckades bättre och knep åt sig en femteplats i båda kvalpassen.

När det var racedags visade sig race nummer två bli klart mest händelserikt. Här gör Daniel en bra start och är efter några varv med och slåss i toppen av fältet. Efter flera varv med många bra attacker mot förstaplatsen gör Daniel ett försök i sista kurvan med ett fåtal varv kvar. Han tar sig förbi, men tyvärr håller det inte hela vägen då tvåan dyker på insidan i nästa kurva vilket slutar med båda bilarna vid sidan av banan.

- Jag låg och pressade ordentligt mot förstaplatsen hela racet. När vi närmade oss slutet fanns inget annat än att gå för segern. Tråkigt nog höll det inte hela vägen in i mål, säger en besviken Haglöf som ändå är glad att det hela resulterade i en pallplats för teamkamraten.

I första racet som var relativt händelsefattigt kör Daniel upp sig två placeringar och slutar sexa med Emma skuggandes på en sjundeplats. Fullständiga resultatlistor

- Precis som på Anderstorp presterar båda förarna bra under racen och det känns oerhört skönt att kunna följa upp med ytterligare en pallplacering. Jag ser fram emot att kunna bättra på kvalspeeden ytterligare till Falkenberg. Då blir vi ordentligt farliga, säger teamchef Daniel Andersson.

En kamp i skymningen om toppen på podiet

PWR Racing Team är på plats på Mantorp Park för säsongens tredje STCC-deltävling. Teamet har med sig ett bra momentum från senaste deltävlingen i Anderstorp där Emma tog säsongens första pallplats.

- Jag känner mig riktigt sugen på att få köra igen, även om jag likt racedagen på Anderstorp är lite krasslig. Jakten på min första vinst fortsätter, det gick ju bra senast trots att jag var sjuk, säger Emma med ett skratt.

Förutom att racet körs på kvällen är den största skillnaden att den korta banslingan på Mantorp används denna säsong. Något som passar Daniel Haglöf riktigt bra.

- Det är alltid enormt kul att komma ut på banan, men jag trivs extra bra när det blir tight racing. Förhoppningsvis sätter vi inställningarna på bilen, då är jag med i toppen, säger Haglöf.

Teamchef Daniel Andersson känner sig positiv och säger precis som Haglöf att med rätt setup på bilarna är både Emma och Daniel med i toppen.

- Pallplaceringarna på Anderstorp var oerhört viktiga och spred en riktigt bra känsla i hela teamet. Med det i ryggen känner jag att vi har bra chans här på Mantorp, avslutar Daniel.

Storslam på den forna F1-banan i Anderstorp

När PWR Racing Team river depåtälten i ett regnigt Anderstorp är det med ett leende på läpparna. Teamet lämnar helgens tävlingar med inte mindre än sex pallplaceringar. Tre vinster, två andraplatser och en tredjeplats. Och det utspritt på alla tre serier som teamet tävlar i denna säsong.

Teamchef Daniel Andersson hade redan på torsdagen en bra magkänsla och en målsättning att lyfta teamet ytterligare ett snäpp högre än premiären i Skövde.

- Det känns fantastiskt roligt att alla i teamet kliver fram och levererar. Något som möjliggör att vi tar hela sex pallplaceringar på ett Anderstorp som har varit minst sagt lynnigt vädermässigt. Vi var riktigt snabba i helgen, framförallt i våta förhållanden. Något som Emma lyckades konvertera till teamets första pallplacering i STCC denna säsong. Bered er på mer av den varan, avslutar Daniel.

Första tävlingshelgen i Swedish GT bjöd på en diger samling superbilar, där PWR Racing Teams Lamborghini Huracán var en klar favorit bland publiken. En publik som knappast blev besviken när Daniel Haglöf och Poker Wallenberg kör till sig en dubbelseger i den för båda förarna helt nya bilen.

- Vi visste att vi hade bra chanser att vara med och slåss i toppen den här helgen, men chanser räcker inte långt utan bra körning och ett väloljat teamwork. Att säga att jag är väldigt nöjd med hela teamets insats vore en rejäl underdrift. Jag ser redan fram emot att med detta momentum i ryggen åka ner och tävla på Mantorp Park i slutet av juni, säger Daniel Haglöf

Några som inte åker med till Mantorp är PWR Junior Team, Formel Renault tävlar inte den helgen, men vad gör väl det när Oliver bjuder på ytterligare en storslagen uppvisning i Anderstorp. Den sylvassa skåningen tar tre podiumplaceringar av tre möjliga denna helg och sviten denna säsong ser ut som följande 1-1-2-1-2, det skall tilläggas att marginalen till segraren vid de två andraplaceringarna var mindre än en halv sekund i båda racen. Nytillskottet Julia Holgersson fick en lite tuffare resa under sin debuthelg i Formel Renault men visar ständiga förbättringar ute på banan.

- Vi ser fram emot att se henne utvecklas med teamet under säsongen och är väldigt glada över att ha knutit till oss denna förare säger juniorernas teamchef, Stanley Dickens.

Här finner ni helgens resultat i sin helhet

Pallplaceringar i alla klasser när dag två är över på Anderstorp Raceway

När PWR Racing Team summerar dag två på Anderstorp är det med betydligt större framgångar i bagaget än under dag ett. Daniel och Emma kör upp sig tre placeringar vardera i race nummer ett och slutar fyra respektive femma. I helgens andra race lyckades Emma, feber till trots, köra till sig en tredjeplats. Daniel som gjorde ett hästjobb bakom Emma fick till slut släppa en bil och slutade femma i racet.

- Det har varit lite upp och ner för min del sedan andraplatsen i Falkenberg förra året. Nu känns det bara enormt härligt att få kliva upp på pallen igen. Något jag tänker göra fler gånger den här säsongen, gärna två steg högre upp, säger Emma med ett leende.

Daniel och Poker startade tvåa i dagens Swedish GT-race. Något som efter ett minst sagt händelserikt race slutade med två glada teamägare överst på pallen.

- Det känns oerhört kul att trots så få varv i bilen stå högst upp på pallen i första racet. Magiskt! Jag trivs väldigt bra i Huracánen och ser fram emot morgondagens race och den fortsatta säsongen, säger en glad Poker Wallenberg.

Juniorteamets Oliver Söderström fortsätter att imponera och körde upp sig från fjärde startruta till en andra plats. Oliver ledde under stora delar av racet men fick efter en lång kamp se sig passerad på sista varvet. Räkna med en hungrig Oliver i morgondagens race!

Summerat en väldigt lyckad dag för det glada dalateamet. Nu återstår race nummer två i Swedish GT och Formel Renault 1.6.

- Vi är taggade för ännu en dag på Anderstorp, avslutar teamchef Daniel Andersson.

Spridda skurar under dag ett på Anderstorp

PWR Racing Team startade dagen med Emma P6 och Daniel P8 i första testpasset på ett blött Anderstorp Raceway. Ett okej resultat som följde med in i Q1 för Emma medan Daniel lyckades plocka en placering. Q2 slutar sedan med Daniel som P7 och Emma som P8. Det finns rum för förbättringar under morgondagen och hela teamet ser fram emot att lyfta det hela minst ett par snäpp.

Oliver Söderström i juniorteamet fortsätter att vara snabb och kvalade fyra, knappt tre tiondelar bakom snabbaste tid. Julia missade testpasset på grund av tekniska problem och hade med så få varv i bilen svårt att hänga med tidsmässigt. Oerhört spännande att se vad dessa två juniorer kan åstadkomma i de två finalracen.

I Swedish GT har Haglöf och Poker hunnit med att köra två testpass i teamets Lamborghini. Daniel satt andra bästa tid under det sista testpasset, var så säker på att kampen med Porschar och Ferraris kommer att bli något alldeles extra under morgondagen!

Ni följer morgondagens race på SVT Play med start 12:30

Fem förare, fem bilar, en F1-bana. PWR Racing Team har intagit Anderstorp.

PWR Racing Team är på plats med hela arsenalen i Anderstorp. Förutom de två STCC-bilarna kommer teamet att tävla med två Formel Renault 1.6 och en Lamborghini Huracán i Swedish GT.

- Det känns maffigt att ha en så pass stor apparat på plats. Lite smått overkligt med tanke på hur ungt teamet är. Nu ser jag fram emot att få ge både vår nya Italienare och STCC-bilen rejäla bensträckare här på historisk F1-mark, säger Haglöf.

PWR Junior Team introducerar en ny förare i teamet inför deltävling nummer två i Anderstorp. Julia Holgersson som närmast kommer från kartingscenen tar nu steget upp i Formel Renault 1.6 och blir därmed enda tjejen som kör formelbil i sverige.

- Jag är enormt glad över att få den här chansen, speciellt när teamet redan visat vilken fart som finns i bilarna. Min målsättning första racet blir att samla på mig så många mil och erfarenheter som möjligt i bilen. Plockar jag med mig ett gäng poäng är jag om möjligt ännu gladare. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Julia.

Teamet har goda möjligheter att vara med och slåss om pallplaceringar i alla tre serier. Någon som ändå får ses som favorit vad gäller topplaceringar är Oliver Söderström som i premiären bärgade en övertygande dubbelseger.

En upptagen teamchef, Daniel Andersson, hinner ge följande utlåtande innan han springer vidare till nästa ärende. - Jag har en bra magkänsla inför helgen och ser fram emot att ta PWR ett till kliv uppåt på utvecklingsstegen.

En lyckad premiär toppad med dubbelseger

PWR Racing Team kan blicka tillbaka på en lyckad premiärhelg, om än med några tråkigheter i bagaget. Juniorteamet med Oliver Söderström i spetsen tog en oerhört övertygande dubbelseger i lördagens två finalpass. Daniel höll fanan i STCC och slutade fyra i första racet, för att efter ett motorproblem sluta femma i race nummer två.

Det sista racet var av sällan skådad karaktär och endast fyra bilar korsade mållinjen. Tråkigt nog blev Emma ett av offren efter att ha blivit påkörd av Richard Göransson. I lördagens första finalrace knep hon åt sig en sjätteplats, separerad från teamkamraten Daniel endast av fjolårstvåan Fredrik Larsson.

De två teamcheferna Daniel Andersson och Stanley Dickens summerar helgen som ett styrkebesked. - Trots få varv med bilen lyckas vi sätta samman ett paket med Daniel som resulterar i två bra placeringar. Med denna helg som startskott tar vi upp jakten på pallplaceringar på allvar, konstaterar Daniel Andersson.

Stanley är förstås oerhört glad över helgens två vinster och summerar prestationen i ett ord, succéstart! - Alla i teamet har presterat på en hög nivå, då kommer resultaten. Även om jag får erkänna att jag är lite överraskad att vi tar två segrar så snabbt, vi har trots allt bara haft ett par veckors förberedelser inför denna premiärhelg, säger Stanley.

Nästa tävlingshelg blir på Anderstorp, där teamet för första gången får lufta sin Lamborghini Huracán i Swedish GT. Här finns programmet för Anderstorp

Helgens resultat

STCC Heat 1

STCC Heat 2

Formel Renault 1.6 Heat 1

Formel Renault 1.6 Heat 2

Både juniorer och seniorer visar prov på bra speed i premiären

Efter två bra testpass, där Daniel satt andra bästa tid i pass två, slutade han sexa i både Q1 och Q2. Emma slutade sjua i första kvalpasset och tappade sedan en position i Q2.

En klart positiv start där Daniel visade tydligt vilken fart som går att få ut ur bilen.

- Jag är supernöjd att vi kom upp i fart så snabbt, trots avsaknaden av försäsongstest. Det finns lite punkter vi kan förbättra och jag ser verkligen fram emot morgondagens race, säger Daniel.

Juniorteamet med Oliver och Paul gick ut starkt och satte första respektive tredje bästa tid i morgonens test. En riktigt bra start som sedan resulterade i andra respektive åttonde plats i kvalet.

Nu väntar fyra race under morgondagen och vi känner oss redo. Om ni inte är på plats i Skövde kan ni kan följa oss på SVT Play från klockan 12:10 imorgon. Let’s race!

Q1 STCC
1. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, 49.808
2. Thed Björk, Polestar Racing, +0.064
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.351
4. Richard Göransson, Team Tidö, +0.484
5. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +0.493
6. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +0.577
7. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +0.859
8. Erik Johansson, Team Kia, +0.986
9. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +1.000
10. Erik Jonsson, Sportpromotion , +1.260
11. Roger Samuelsson, Team Tidö, +2.208

Q2 STCC
1. Thed Björk, Polestar Racing, 50.030
2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +0.022
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.124
4. Richard Göransson, Team Tidö, +0.320
5. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +0.338
6. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +0.682
7. Erik Johansson, Team Kia, +1.200
8. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1.385

Premiären är här, nu kör vi

PWR Racing Team anlände under onsdagen till Skövde. Tälten är på plats, den helt nya banan har inspekterats och premiären närmar sig med stormsteg.

Teamchef Daniel Andersson berättar lite om känslan i teamet inför helgen. - Jag tycker att vi fick en bra känsla med oss redan från finalracet på Mantorp förra året. Vi känner oss redo och framförallt hungriga inför kommande säsong. Det ska bli enormt kul att försöka plocka ut max ur teamet och våra bilar här i Skövde, vi vet att vi är med i toppen när det klaffar.

Teamets STCC-förare, Daniel och Emma är båda överens om att det känns spännande med en helt ny bana. Speciellt i en premiärtävling.

Du går in på ditt andra år i STCC Emma, vilka tankar har du inför säsongen? - Jag hoppas att det går mycket bättre än förra året och att jag får till jämna och bra resultat under hela säsongen. Sen är jag självklart ute efter min första seger!

Teamet har jobbat hårt under vinteruppehållet för att få ut två bilar denna säsong, vad kan vi förvänta oss av Daniel Haglöf under 2015? - Det är naturligtvis kul att vi kör full säsong med två bilar. Jag kommer att plocka ut max av min och bilens kapacitet. Det återstår bara att se vart den ligger, min känsla är bra. Målsättningen är kick ass and look good. I nämnd ordning. Nu kör vi!

Startar juniorsatsning i Formel Renault 1.6

PWR Racing Team kan idag med stor glädje presentera en helt ny juniorsatsning inom svensk racing. Under säsongen 2015 kommer teamet att driva två bilar i Formula Renault 1.6. Rollen som teamchef axlas av tidigare Le Mans-vinnaren Stanley Dickens.

- Svensk racing behöver krafter som banar väg för våra ungdomar och det här är ett utmärkt initiativ. Jag är glad att jag har fått förtroendet och hoppas kunna leva upp till förväntningarna. Klara för premiären i Skövde denna helg är Oliver Söderström och Paul Blomqvist, två förare som vi tror enormt mycket på. Även fast satsningen är ny för i år hymlar vi inte med vårt mål, att vara med i toppstriden för mästerskapet 2015, avslutar Stanley.

PWR annonserade tidigare i veckan bil nummer två i STCC 2015 och kommer utöver det att driva en Lamborghini Huracán i Swedish GT. Med juniorteamet växlar PWR upp ytterligare ett snäpp och blir en tung spelare inom svensk motorsport.

- Tanken är att kunna hjälpa lovande racingjuniorer som inte själva mäktar med en full satsning. Detta har varit ett av de stora målen med PWR Racing Team sedan vi startade för fyra år sedan. Därför är jag oerhört glad att vi nu kan annonsera startskottet för PWR Junior Team, säger Poker Wallenberg.

Teamet ser en stor utvecklingspotential i satsningen och öppnar upp för både företag och utbildningar som vill vara med och lyfta svensk racing. Stanley som sedan många år bor och verkar utomlands har även nu siktet inställt på internationell racing med PWR Junior Team men kommer under detta år att först och främst etablera teamet i Sverige.

Har du redan nu idéer och förslag eller vill vara med och stötta svensk ungdomsracing, kontakta Stanley på dickens@stanleydickens.com

Foto: Christer Wahlgren

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!