21 september, 2018 Joakim Åström

Bortsköljt finalkval på Mantorp Park

PWR Racing inledde STCC-finalen på Mantorp Park med två starka testpass. Mästerskapsledaren Robert Dahlgren ledde fältet i båda, med teamkamrater tätt bakom. I testpass två var teamets förare 1-2-3-4. När det sedan var dags för kval hann bara halva Q1 köras innan himlen fullkomligen öppnade sig och hela depån vattenfylldes. Q1 flaggades av och tävlingsledningen tog beslut att ställa in Q2. I det smått kaotiska kvalet var Dahlgren den PWR-förare som åter drog det längsta strået, även om pole position missades med en dryg hundradel. Dahlgren P3, Haglöf P4, Morin P8, Mikaela P13 och Poker P21.

– En besvikelse att inte riktigt kunna kapitalisera på den fart vi visat hela dagen. Men när förhållandena blir såhär speciella är det mycket slump inblandat, det gäller att försöka göra det bästa av situationen och hoppas att ha lite flyt med sig. P3 är inte vad jag hade hoppats på, men med den fart vi haft hittills ser jag ändå väldigt positivt på morgondagen. Nu gäller det. Säger Robert Dahlgren.

Dahlgren leder förarmästerskapet med sju poäng inför morgondagens två heat och PWR Racing – SEAT Dealer Team leder teammästerskapet med 115 poäng. Philip Morin, som leder JSM har just nu 28 poängs marginal till tvåan. Bra förutsättningar som nu ska förvaltas på bästa sätt under morgondagens final.

– Det känns som att hela teamet hade mer att ge idag, innan regnet kom och allt avbröts. Det blev väldigt slumpartat. Men med den omvända startordningen startar jag åtta och trea imorgon, med bra chans på stor poängskörd. Jag ser fram emot finalen och ska göra allt vad jag kan för att vinna JSM och hjälpa teamet säkra trippeln, säger Philip Morin.

Dagen startar med warm up 09:00 och fortsätter sedan med första heatet 12:50 för att avslutas med heat nummer två 15:20.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.