8 juli, 2018 Joakim Åström

Dahlgren och teamet utökar ledningen i mästerskapstoppen

Dahlgren tog teamets tredje seger för säsongen av sex möjliga. Det betyder att PWR Racing – SEAT Dealer Team har vunnit alla heat som inte körts med omvänd startordning. Dahlgren utökar ledningen i förarmästerskapet till 31 poäng samtidigt som teamet utökar och leder mästerskapet med 86 poäng. På det stora hela en bra helg, om än med både toppar och dalar, där Haglöfs uppkörning från P13 till P3 i mål får ses som helgens höjdpunkt.

– Skönt att följa upp gårdagens kval med vinst i första heatet. Heat två räckte tyvärr inte hela vägen till pallen, jag hade problem med däcken och ville verkligen undvika en punktering, så vi fick nöja oss med uppkörning från startruta tio till P6. Oerhört viktiga mästerskapspoäng, säger Robert Dahlgren.

Helgens bragdmedalj går utan tvekan till Daniel Haglöf som genom en kavalkad av omkörningar lyckades ta sig från trettonde startruta till en tredje plats i mål under helgens första heat. En smått fantastisk räddning efter gårdagens mindre bra kval.

– Jag trodde inte att jag skulle ha någon chans på pallen i helgen, men jag gick verkligen för det i första racet och gjorde både en riktigt bra start och ett gäng omkörningar. Sedan höll det hela på att sluta illa när jag blev påkörd bakifrån av Wernersson, men jag lyckades rädda upp det och tog mig i mål ändå, säger Daniel Haglöf.

Varken Philip eller Mikaela fick full utdelning i helgen, men stod ändå för stabila insatser. Philip slutade P7 i båda heaten och som bästa junior i första. och Mikaela lyckades trots start P14 i båda heaten ta poäng i det andra. Poker slutade P16 i första heatet och fightades hårt om P14 i heat två, tyvärr räckte det inte hela vägen och han fick nöja sig med en femtonde plats i mål, bra resultat med tanke på start från ruta tjugo respektive nitton i racen.

– Vi öppnade helgen starkt och höga förhoppningar på ett bra kval, men det plötsliga regnet kastade verkligen om förutsättningarna och gjorde det svårt för alla, tyvärr tog vi inte rätt beslut. Sedan var det bara att försöka rädda upp det som gick i heaten. Positivt att lyckas ta nionde plats i andra heatet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Se Haglöfs alla omkörningar i heat ett här

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.