17 juni, 2017 Joakim Åström

Den regerande kungen av Solvalla startar i pole position

Den regerande Solvalla-mästaren, Daniel Haglöf, fick aldrig spänna bågen fullt ut under fredagens STCC-kval på Solvalla. Efter att ha slutat tvåa i första kvalpasset satte en trasig drivaxel stopp för fortsatt kvalande. Dahlgren slutade femma i Q1, men tog en snabb revansch i Q2 & Q3 med P2 i båda passen. Kämpigare blev det för Mikaela och Poker som inte tog sig vidare till Q2, Mikaela endast dryga tiondelen från att få fortsätta kvalet. Nedan följer en sammanfattning per teamdel.

SEAT Dealer Team
När sista kvalpasset var avflaggat hade Dahlgren och Haglöf lyckats köra till sig positionerna P5, P2, P3 respektive P2, P10, P10. Men bestraffningar på andra tävlande, bl.a. för att ha kört bilen för låg under kvalet, gjorde att resultatet skrevs om till P1, P10, P10 för Haglöf och P5, P2, P2 för Dahlgren.

– Jag är nöjd med jobbet vi gjort på bilarna, vi gjorde kontinuerliga framsteg under hela dagen och under kvalet kände jag att vi hade pace för att slåss om pole. Tyvärr gick en drivaxel sönder i Q1, så för min del hann det aldrig bli riktigt spännande. Men räkna med att jag kommer slåss med näbbar och klor för segern i race ett där jag startar från ruta ett, säger Daniel Haglöf.

– Vi har gjort flera förändingar till Solvalla och jag känner mig nöjd med de framsteg som det har medfört. Samtidigt finns det ännu mer att plocka fram, jag känner mig väldigt positiv, säger Robert Dahlgren.

Junior Team
Mikaela som efter missad deltävling i Finland var tillbaka i sin Audi RS 3 LMS på Solvalla hade det tufft i första testpasset och slutade P17. Men efter det ökades farten ordentligt för att ta P11 i testpass två och P12 i kvalet.

– Jag hade en bra känsla i bilen under de båda avslutande passen. Tyvärr fick jag inte ihop det helt hundra under kvalet, men jag ser fram emot att fightas om bättre placeringar i morgondagens tre race, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Customer Team
Hemmaföraren Peter ”Poker” Wallenberg fick en tuff resa på den trixiga Solvalla-banan men förbättrade sig ordentligt från sista testpasset till kvalet. Nästan en hel sekund lyckades Poker kapa gentemot bästa tid i sin skotskrutiga SEAT Leon TCR.

Se dagens tre race live med start klockan elva här

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.