19 augusti, 2018 Joakim Åström

Ett nytt kapitel i svensk motorsport

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 19 August, 2018 Karlskoga, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

PWR Racing och Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev svensk motorsporthistoria när hon under söndag eftermiddag blev den första kvinnliga segraren i STCCs 23-åriga historia. PWR Racing – SEAT Dealer Team-föraren som startade från pole position ledde racet från start till mål i sin CUPRA TCR.

– Känslan är obeskrivlig. Att tillsammans med hela mitt team uppnå ett av mina största mål och bli den första kvinnan i historien att ta en STCC-seger. Det kommer nog att ta en stund att smälta, men lyckan är verkligen total. Ännu bättre känns det när jag tänker på vilka ringar på vattnet detta kan ge i yngre generationer, både jag och teamet vill ju se fler aktiva tjejer inom motorsporten, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

På Mikaelas bil jobbar även två kvinnliga mekaniker, Lisa Jonasson och Elina Svensson. Lisa jobbar heltid under säsongen med bas på teamets verkstad i Vikmanshyttan och Elina gör vid sidan av sina studier inhopp under tävlingshelger.

– Jag älskar att vinna, precis som resten av teamet. Men den här segern är verkligen speciell och viktig inte bara för oss som team utan för hela motorsportsverige. Jag är så glad för Mikaela och hela teamet, säger Lisa Jonasson.

– UPDATE 20/8 –

Protester har lagts mot avgassystemen på teamets bilar i samband med STCC- deltävlingen på Gelleråsen. Juryn har valt att diskvalificera Daniel Haglöf, Philip Morin och Robert Dahlgren i det första heatet och Mikaela Åhlin-Kottulinsky i det andra heatet.

Teamet har överklagat beslutet och kommer att föra ärendet vidare hos Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnd. Teamet har vidare varit i kontakt med CUPRA Racing (som bygger CUPRA TCR, Volkswagen Golf GTI och Audi RS3 LMS) som bekräftar att teamets specifikation på avgassystem används på bilar i flera TCR-mästerskap runt om i världen, beroende på vilka ljudkrav som gäller i landet där tävlingen hålls.

Teamets bilar klarar utan vidare ljudkraven som gäller på svenska banor med den specifikation av avgassystem som använts på Gelleråsen.

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!