21 maj, 2017 Joakim Åström

Peter ”Poker” Wallenberg blev helgens glädjeämne

PWR Racing lämnar STCC-deltävling två på Alastaro i Finland en pallplacering rikare. Dahlgren var den som drog längsta strået med en tredjeplats i race två. Även om de resultatmässiga framgångarna inte var i nivå med premiären tog teamet viktiga poäng i alla race. Nedan följer en sammanfattning per teamdel.

SEAT Dealer Team
Dahlgren och Haglöf stod båda för stabila kvalinsatser med bland annat två andraplatser och en tredjeplats. Speciellt med tanke på att båda förarna hade extra vikt i bilen sedan framgångarna i premiären.

Trots bra slagläge sedan kvalet blev racedagen en kämpigare historia med ett stökigt första race. Dahlgren blev ordentligt påkörd och lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar på banan, men tappade från andra till fjärde plats. I race två körde teamets två SEAT Leon TCR istället in på tredje och fjärde plats, helgens bästa resultat. I sista racet startade Haglöf tvåa men missade tyvärr starten och lyckades sedan kämpa sig upp till en tiondeplats, Dahlgren slutade femma.

– Jämför man med succén första tävlingshelgen är vi en bra bit ifrån resultatmässigt denna helg. Men vi tog oss ändå härifrån med poäng i alla racen och nu gäller det att blicka framåt, det är i toppen vi ska vara med och fightas, säger en revanschsugen Dahlgren.

Nästa race körs på Solvalla i Stockholm den 16-17 juni. Teamet har de senaste åren varit starka på den tighta stadsbanan och siktar framåt mot huvudstaden med en bra historik bakom sig.

– Vi hoppas kunna omsätta förra årets succé till de nya SEAT Leon TCR vi tävlar med i år. Vi kommer att jobba hårt mellan racen för att vara tillbaka i toppen på Solvalla. Jag ser verkligen fram emot att tävla i huvudstaden igen, säger Haglöf.

Customer Team
En av helgens större glädjeämnen var Peter ”Poker” Wallenberg som förbättrade sig ständigt under hela helgen. Toppnoteringen blev en trettondeplats i det då sjutton bilar stora startfältet. Anssi-Jukka Kasi hade en tuffare resa i Porsche Carrera Cup och fick nöja sig med att avrunda fältet i de båda racen.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.