12 februari, 2018 Joakim Åström

PWR Racing fortsätter att stötta juniorer – Nu i Porsche

PWR Racing – Customer Team fortsätter sin satsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Anssi-Jukka Kasi kör vidare, men i år får han sällskap. Jämte finländaren mönstrar dalateamet nämligen kartingtalangen Hugo Andersson. Med sina 16 år blir han yngst i hela startfältet.

PWR Racing i Vikmanshyttan är ett av Sveriges största racingteam. Under 2017 mönstrade PWR fyra bilar i STCC och en i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017. I år fördubblar man sin insats i den sistnämnda serien. Där representeras tävlar teamet som PWR Racing – Customer Team vars bilar drivs av Steber Racing med erfarne Stefan Petterson som teamchef.

Anssi-Jukka Kasi gör sin andra säsong för teamet och han får som sagt sällskap av 16-årige (fyller 17 i december) Hugo Andersson. Hugo kommer att köra den bil som hans förarcoach, Philip Morin, tävlade med i mästerskapet 2017.

– Philip är en av orsakerna till att vi valde Porsche Carrera Cup Scandinavia. En annan är att Carrera Cup lockade och kändes mest spännande att testa på. Hade jag gått till någon formelbilsklass hade det varit mer likt karting, säger den unge talangen från Huddinge.

Hugo Andersson började med karting redan som 5-åring och tävlade flitigt på hemmaplan fram till 2015 då han också började köra en hel del utomlands. Den internationella debutsäsongen utvecklade Hugos körning. 2016 och 2017 blev han bland annat sexa i Rotax International Open i Italien och nådde samma totalplacering i Euro Max Challenge där han blev tvåa i en av deltävlingarna.

På meritlistan har Hugo även medaljplatser i Rotax Max Junior och Senior samt seger i Prins Carl Philips Racing Pokal. Men nu lämnar han satsningen på kartingen. Tävlingar kommer han att köra, men fokus flyttas över till Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Det blir första gången jag sitter i den här typen av bil och förutom att göra mitt bästa är målsättningen i första hand att jag ska lära mig bilen och att utveckla min körning. Jag har ingen tidigare erfarenhet av de banor vi ska tävla på så det får väl bli lite simulatorkörning och liknande, säger Hugo och tillägger:
– I år ska vi bygga en grund för att komma längre upp i startfältet nästa år.

Hugo Andersson hoppas kunna dra nytta av Philip Morin som förarcoach även den här säsongen. Morin har hjälpt Hugo sedan 2015 och med sin erfarenhet av Porsche 911 GT3 Cup (991 I) blir han givetvis en viktig bricka i den unge talangens utveckling.

Anssi-Jukka Kasi står inför sin tredje Porsche Carrera Cup-säsong. Finländaren tog steg i sin utveckling under slutfasen av 2017. Han visade bra fart i både tester och kval men fick inte riktigt till det i racen.

– Jag vet inte men kanske är jag för gammal och inte orkar hålla tempot uppe under en hel tävlingshelg. Jag fyllde ju 50 år i höstas, skämtar Kasi och tillägger:
– Därför blir det bra att få en ung talang som teamkompis. Unga, duktiga förare är dessutom ofta bra coacher. Jag hade också lite hjälp av Philip Morin förra året och lärde mig mycket av honom. Kanske kan Hugo kämpa och ge styrka åt hela teamet.

– Det är bra att höra, säger Hugo som apropå sin ålder leende konstaterar:
– Jag sänker väl medelåldern lite grann.

Text & foto: Jerker Johansson (PCCS)

Missa inte PWR Racings avslöjande av årets STCC-förare fredag den 2/3.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.