8 september, 2018 Joakim Åström

PWR Racing kvaldominans på Rudskogen

Daniel Haglöf, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 8 September, 2018 Rudskogen, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Efter några turbulenta veckor följande deltävlingen i Karlskoga och protestärendet mot teamets avgassystem är vi nu igång med det viktigaste igen. Racingen. Och det med ett ordentligt styrkebesked. PWR Racing lade beslag på alla tre topplaceringarna i eftermiddagens kval på Norska Rudskogen Motorsenter. Haglöf visade sig vara starkast i teamet körde hem pole position, Dahlgren slutade P2, Morin P3 och Mikaela P8.

– En av mina bästa pole positions någonsin i karriären. Senaste veckorna har varit minst sagt hektiska och vår överklagan mot Karlskogaprotesterna ligger just nu under behandling hos Svenska Bilsportförbundet. Därför känns det extra skönt att hela teamet steppar upp och presterar vårt bästa kval hittills. Vi är ett oerhört starkt gäng och senaste tiden har bara gjort oss starkare. Vi slutar aldrig att utvecklas, säger Daniel Haglöf.

Alla fyra förarna har varit starka under hela dagen. Under testpass ett var Haglöf P2, Morin P3, Dahlgren P4 och Mikaela P5. Under testpass två flyttades positionerna fram ytterligare med Haglöf som P1, Dahlgren P2, Morin P3 och Mikaela P5 igen. Med de poäng som delas ut i kvalet återtog även Robert Dahlgren ledningen i förarmästerskapet och leder nu med tre poäng inför morgondagens två race.

– Vi har varit starka hela dagen och det känns som att vi hittat rätt på den här väldigt speciella banan. Nu gäller det att kapitalisera fullt ut på våra startpositioner i morgondagens två race, säger Robert Dahlgren.

Poker tävlar inte på Rudskogen på grund av feber.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.