7 maj, 2017 Joakim Åström

PWR Racing tog hand om mästerskapsledningen i STCC

PWR Racing – SEAT Dealer Team tog under helgens STCC-premiär hand om ledningen i både team- och förarmästerskapet. Volkswagen, Honda & Kia fick se sig slagna när Robert Dahlgren och Daniel Haglöf tog totalt två segrar och fyra pallplatser i sina SEAT Leon TCR. Dahlgren var den som lyckades bäst i de tre racen med två vinster och en andraplats som resultat. Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Peter ”Poker” Wallenberg fick en tuffare start på sina debuter i STCC med en tolfte respektive fjortonde plats som bästa resultat. Nedan följer en sammanfattning per teamdel.

SEAT Dealer Team
På förhand favorittippade Robert Dahlgren inledde STCC-säsongen på bästa tänkbara när han direkt tog ledningen i förarmästerskapet med två segrar och en andraplats. Teamkamrat Daniel Haglöf var inte långt efter med två fjärdeplatser och en tredjeplats. Tillsammans såg de till att SEAT leder teammästerskapet.

– Jag hade fart för att vara med och slåss i toppen under kvalet, men efter att jag kört sönder bilen i första kvalpasset blev det en utmaning bara att ta sig till Q3. Våra mekaniker gjorde en smått ofattbar insats när de bytte ett styrstag på mindre än 15 minuter. Med startposition sex, fyra och tre är jag ändå nöjd med att ha kört upp mig till trea i det första racet. Att jag sen får en bestraffning i efterhand för en omkörning på sista varvet är sånt man får acceptera. Som en enskild händelse är straffet helt på sin plats, men ser man till hela sekvensen där det körs tufft från båda håll tycker jag att det är en annan sak. Det är viktigt att lägga ribban på rätt nivå rakt igenom, jag uppskattar tight racing och har inget emot det. Överlag är jag nöjd med helgen och speciellt teamets insats på alla plan, säger Daniel Haglöf.

– När man visualiserar en tävlingshelg i förhand är det ungefär såhär den ser ut. Även om jag givetvis ville ta segern i alla tre race kan jag inte vara annat än nöjd med dubbla vinster och en andraplats. Vi har fått en bra start på vår jakt efter STCC-titlarna, men det gäller att fortsätta arbeta hårt. Vi har en lång väg kvar att gå, säger Robert Dahlgren.

Junior Team
Mikaela Åhlin-Kottulinsky fick en tuff start på sin STCC-karriär med två brutna race och en tolfteplats som resultat.

– Det har verkligen inte varit en av mina bättre helger. Men jag lämnar helgen flera erfarenheter rikare och vill rikta ett stort tack till teamet som fick bilen redo till alla racen, säger Mikaela.

Customer Team
Peter ”Poker” Wallenberg i STCC och Anssi-Jukka Kasi i Porsche Carrera Cup gjorde båda en okej inledning på sina säsonger. Poker fick en jobbig start med ett brutet första race, men lyckades sedan köra in på plats tolv och fjorton i de avslutande racen. Kasi fick nöja sig med trettonde och fjortonde plats i de två Porsche-racen.

Mästerskapstabellen hittar du här

Kontakta PWR Racing Team

Här får du enkelt kontakt med någon av oss!