12 augusti, 2017 Joakim Åström

SEAT i ledning när titelkampen fortsätter

Kampen om STCC-titlarna rullar in på slutspurten med Robert Dahlgren och SEAT i täten. I ett blött kval med mixade resultat på Karlskoga Motorbana drog Dahlgren ändå det längsta strået när han avslutade med att ta pole position till morgondagens huvudrace. Daniel Haglöf stod också för en bra prestation när han tillsammans med Dahlgren såg till att båda SEAT Dealer Team-bilarna tog sig vidare till sista kvalrundan. Tyngre gick det för både Mikaela Åhlin-Kottulinsky i PWR Racing – Junior Team Peter ”Poker” Wallenberg i Customer Team. De slutade P17 respektive P18 i det regntunga kvalet. Nedan följer en sammanfattning per teamdel.

PWR Racing – SEAT Dealer Team
Efter två avverkade testpass utan riktig toppkänning fanns mycket att bevisa när kvalet inför årets femte STCC-deltävling gick av stapeln. När vädergudarna bestämde sig för att låta regnet falla över Karlskoga Motorbana ställdes det hela ännu mer på sin spets. Efter snabba justeringar av bilarnas setup rullades två SEAT Leon Cup Racers ut i den blöta bandepån, redo att slåss om kvalplaceringarna.

– När vädret skiftar såhär snabbt blir det alltid bråda tider för teamets mekaniker. En bil som är optimerad och inställd för att vara snabb på torr bana är sällan lätt att köra på blöt bana. Därför vill man hinna justera bilen så mycket som möjligt innan det är dags att ge sig ut på kval. Alla i teamet gjorde ett bra jobb denna gång och vi hade en bil som räckte för att slåss om topplaceringarna. Jag är inte nöjd med Q2 där jag slutade femma, men etta respektive tvåa i Q3 och Q1 får ses som godkänt, säger Robert Dahlgren.

– Jag är nöjd att båda våra SEAT Leon tog sig till Q3 och med startpositioner långt fram känner jag att jag har bra slagläge inför racen imorgon, säger Daniel Haglöf.

PWR Racing – Junior Team
Efter att ha imponerat både på Solvalla och i Falkenberg har Mikaela Åhlin-Kottulinsky fått en tung inledning i Karlskoga. Dagens andra testpass kantades av tekniska problem och någon bra rytm hann aldrig sätta sig inför kvalet. Väl där förvärrades situationen av nya väderförhållanden.

– Jag har väldigt begränsat med körda meter i regn med teamets Audi RS 3 LMS, det hjälpte inte direkt till i eftermiddagens kval. Jag är inte alls nöjd med helgen än så länge, men hoppas kunna göra tre bra race imorgon. Jag lär mig fortfarande mycket om bilen och de för mig helt nya banorna här i Sverige, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

PWR Racing – Customer Team
Även för Peter ”Poker” Wallenberg i STCC och Anssi-Jukka Kasi i Porsche Carrera Cup har det varit en tung helg än så länge. De båda AM-förarna kvalade P18 respektive P15 i de två olika klasserna.

– Oavsett vilken biltyp och bana det gäller är det alltid väldigt speciellt att köra i regn, inte minst när det gäller kval, som ju handlar om att ligga så nära gränsen som möjligt ett helt varv. Hur som helst ser jag fram emot morgondagens tre race, avslutar Peter ”Poker” Wallenberg.

Fullständigt kvalresultat

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.