5 maj, 2017 Joakim Åström

Stark teaminsats räddade STCC-inledningen

PWR Racing har tillsammans med elva andra team just kickstartat årets STCC-säsong. Under fredagen avverkades två testpass och de första kvalen med det nya TCR-reglementet. Två av teamets SEAT Leon TCR var med och slogs i toppen av resultatlistorna under alla pass. När dagen summeras är Robert Dahlgrens förstaplats i kvalpass nummer två höjdpunkten. Haglöfs kvalresa blev ordentligt dramatisk och kunde ha slutat redan i Q1. Fortsättning per teamdel nedan. Se även en förklaring av kval- och raceupplägget för STCC denna säsong i sektionen längst ner.

SEAT Dealer Team
Efter två testpass på torr bana där Haglöf toppade med första plats i session nummer två blev kvalet en dramatisk historia. Ett blött Ring Knutstorp bjöd på omkastningar i resultatlistorna. Q1 slutade med Dahlgren trea och Haglöf sexa. I slutet av Q1 gick dessutom ett styrstag i Haglöfs bil sönder efter att han attackerat kerbsen för hårt. Det blev en kamp mot klockan för teamets mekaniker som mirakulöst nog lyckades få ut Haglöfs bil innan Q2 var slut. Haglöf fick två varv på sig att sätta en tid och lyckades med fjärde bästa tid ta sig till Q3 medan Robert satt bästa tid. I Q3 placerade sig Dahlgren tvåa och Haglöf trea. En spännande racedag med bra startpositioner i alla tre race väntar imorgon.

– Jag trodde att kvalet var över för min del när jag körde sönder framvagnen i Q1. Men all heder till teamet som lyckades reparera bilen innan Q2. Att jag hann med två varv och lyckades sätta fjärde bästa tid kändes som en seger i sig, säger Haglöf.

– Idag visar vi att vi är med och slåss i toppen och även om jag inte är nöjd med att missa pole position i två av racen så är det imorgon vi kör om mästerskapspoängen. Jag startar från pole i race två och både jag och Haglöf kommer att vara starka rakt igenom morgondagen, säger Dahlgren.

Junior Team
Mikaela Åhlin-Kottulinsky som fortfarande haft väldigt lite tid i den nya bilen förbättrade sig kontinuerligt under dagen och lyckades toppa till kvalet. Även om det kördes på regn, något som Mikaela aldrig testat i sin RS 3 LMS, körde hon in på en stark tolfteplats framför bland annat rutinerade Mattias Andersson.

– Jag hade siktet inställt på att nå topp tio i Q1 och därmed ta mig vidare till Q2, men det stämde inte helt för mig på det blöta. Men jag är obeskrivligt taggad inför morgondagen när jag får köra mina första race i STCC, säger Mikaela.

Customer Team
För herrarna i PWR Racing – Customer Team blev det en tyngre dag. De båda AM-förarna Peter ”Poker” Wallenberg i STCC och Anssi-Jukka Kasi i Porsche Carrera Cup fick se sig ifrånåkta av resten av fältet under sina kval. I Carrera Cup, som körde ett race redan idag, lyckades dock Kasi avancera en position och slutade på trettonde plats.

– Det är såklart svårt för mig som AM-förare att kliva in och prestera några resultat i det här startfältet, men jag trivs riktigt bra i min SEAT Leon TCR och jag är verkligen nöjd med mitt beslut att tävla i STCC denna säsong, avslutar Peter ”Poker” Wallenberg.

LÄNK – Fullständiga resultatlistor

STCC 2017 – Tävlingsupplägg
Tävlingshelgerna börjar med två fria träningspass på 60 minuter vardera. Därefter körs ett kval i tre delar. Q1 pågår under 20 minuter och alla tävlande startar. Därefter går de tio bästa vidare till Q2 som avgörs under tio minuter. Från Q2 går de fem snabbaste tiderna vidare till Q3 där förarna får fem minuter på sig att sätta ett snabbt varv. Resultatet i Q1 står sedan som grund för startordningen i race ett, Q2 sätter startordningen i race två och Q3 avgör startpositionerna i det tredje och sista racet för helgen.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.