15 september, 2017 Joakim Åström

Stökigt kval höll mästerskapet vid liv

Dagens STCC-kval skrivs in i historieböckerna som en av de mest stökiga. Mästerskapsledaren Robert Dahlgren var en av de som drabbades hårdast. Även teamets inhoppande junior, John Bryant-Meisner fick sig en släng av oturen. Det hela började när en bil körde av i slutet på långa rakan. En längre period av gulflagg övergick i rödflagg med dryga minuten kvar av Q1. Fältet återvände till depån för att invänta fortsatt körning. Roberts snabbaste tid, som satts under den första gulflaggen, ströks enligt regelboken. När rödflaggen släpptes efter uppehållet fanns precis tillräckligt med tid för att sätta ett flygande varv. Problemet var att en till gulflagg gjorde även detta varv obrukbart. Nedan följer en sammanfattning per teamdel.

PWR Racing – SEAT Dealer Team
I ett stökigt Q1 var Daniel Haglöf den SEAT-förare som placerade sig högst i resultatlistan med P3. Därefter placerade sig Haglöf P4 i både Q2 och Q3. För Robert tog kvalet slut redan i Q1 med P11 som resultat. Huvudkonkurrenten Ekblom höll liv i mästerskapet genom att plocka poäng för pole position i två av kvalpassen. Det innebär att Dahlgren behöver ta totalt två poäng under morgondagens tre race för att säkra mästerskapstiteln.

– Vi siktade på pole och skulle sätta våra tider sent under Q1, med facit i hand var det fel beslut. Jag är såklart frustrerad över att båda mina snabba varv blev strukna ur resultatlistan, men det är inget vi kan ändra i efterhand. Nu ligger full fokus på morgondagen, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing – Junior Team
Teamets nykomlig och inhoppare, John Bryant-Meisner, gjorde en stabil insats och slutade P13 respektive P12 i de två inledande testpassen. I kvalet fick även han sin sista tid struken på grund av gulflagg och slutade P12.

– Jag hade givetvis önskat att placera mig bättre i kvalet, det blir tre tuffa race imorgon. Men jag har iallafall en snabb bil att ta rygg på och kan förhoppningsvis klättra genom fältet. Jag ser fram emot racen, säger John Bryant-Meisner.

PWR Racing – Customer Team
Peter ”Poker” Wallenberg lyckades kvala P13 i det sexton bilar stora startfältet och startar rakt bakom Dahlgren i morgondagens tre race. Teamets Porsche-förare Anssi-Jukka Kasi slog sig in framför två av sina konkurrenter i Carrera Cup-kvalet och startar från tolfte startruta i båda morgondagens race.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.