13 augusti, 2017 Joakim Åström

Triumf för PWR Racing – SEAT Dealer Team i årets femte STCC-deltävling

STCC-säsongens andra halva inleddes med dubbelseger för Robert Dahlgren och PWR Racing – SEAT Dealer Team. I det tredje och sista racet för helgen visade också Haglöf att teamets SEAT Leon Cup Racers är riktigt snabba genom att ta hand om andraplatsen bakom Dahlgren. För Mikaela Åhlin-Kottulinsky och PWR Racing – Junior Team blev det en tyngre helg där det aldrig stämde fullt ut. Peter ”Poker” Wallenberg var återigen upp och nosade på poängplacering när han slutade tolva i det första racet. Nedan följer en sammanfattning per teamdel.

PWR Racing – SEAT Dealer Team
Fighten är tät i toppen av årets STCC-mästerskap och vinster kommer inte lätt. Med helgens dubbelseger rycker Robert Dahlgren i mästerskapstoppen och fyller på troféskåpet med ytterligare en pokal, nu totalt fem segrar i årets mästerskap, två fler än jagande Fredrik Ekblom. Haglöf var också snabb hela helgen och hade förutom andraplatsen i sista racet snabbaste varvtid och hugg på pallen i första racet. Där satte dock en olycklig drive through-bestraffning stopp för vad som kunde ha blivit ytterligare en SEAT Dealer Team 1-2.

– Helgens resultat är fantastiskt bra! Vi har tagit stora kliv framåt ända sedan årets tredje deltävling på Solvalla och nu får vi ordentlig utdelning på den fart som finns i våra SEAT Leon Cup Racers. Vi tar med oss en mästerskapsledning på 40 poäng till nästa deltävling i Anderstorp, det känns riktigt bra även om mycket jobb återstår innan titeln är säkrad, säger Robert Dahlgren.

– Jag vill börja med att be om ursäkt till Fredrik Blomstedt för situationen i race ett, det var absolut inte en avsiktlig manöver. Det hela blev väldigt olyckligt för oss båda och förstörde mina chanser till en pallplats även i det racet. Förutom det gör vi en bra helg och jag är väldigt nöjd med min och teamets insats. Jag har lovat Dahlgren att vi ska vinna STCC och gör allt och lite till för att det ska hända, säger Daniel Haglöf.

PWR Racing – Junior Team
Efter ett tungt kval på lördagen fortsatte uppförsbacken för Mikaela Åhlin-Kottulinsky även under söndagen. Redan på morgonens warm up gick en drivaxel sönder, något som snabbt åtgärdades av teamets mekaniker. När racen sedan skulle köras blev en tolfteplats i race två det bästa resultatet, två placeringar ifrån poäng och Junior Team avslutade därmed helgen utan poäng för första gången sedan Alastaro i början av säsongen.

– En tuff helg resultatmässigt för mig, men vi jobbade oss uppåt fartmässigt race för race och sista racet hade jag varvtider för topp tio. Summerat blev helgen inte vad jag hoppats på, men jag ser fram emot nästa deltävling på Anderstorp som blir min sista STCC-helg för säsongen. Finalen på Mantorp missar jag då det krockar med ADAC GT Masters, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

PWR Racing – Customer Team
Peter ”Poker” Wallenberg var återigen uppe och nosade på sina och Customer Teams första STCC-poäng. Den sista farten saknades dock och Poker fick nöja sig med en tolfteplats. Anssi-Jukka Kasi plockade poäng i båda Porsche Carrera Cup-racen och ligger just nu elva i det tuffa mästerskapet.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.