9 september, 2018 Joakim Åström

Tuff mästerskapsfight på regnigt Rudskogen

Robert Dahlgren, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 9 September, 2018 Rudskogen, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren

Regnet ställde till det för PWR Racing när säsongens näst sista deltävling avgjordes på Norska Rudskogen. Vad som såg ut att bli en av säsongens starkaste helger efter det torra kvalet på lördagen blev istället en besvikelse. I det första heatet startade teamet 1-2-3 och 8, men fick nöja sig med 2-3-4 och 15 i mål. Ett stabilt resultat som ändå lämnade en lite bitter eftersmak.

– Vi hade inte alls farten som krävdes för seger i första heatet. I regnet var vi helt enkelt inte lika vassa som heatsegraren, hatten av till dem. Däremot gjorde vi en oerhört stark vändning till heat två, ett styrkebesked från hela teamet. Sen önskar jag såklart att vi varit där redan under första heatet, men vi har lärt oss mycket och kommer starkare ur den här tävlingshelgen, säger Daniel Haglöf.

Det andra heatet, med omvänd startordning, blev en kamp mot klockan för att hinna ta sig så långt fram i fältet som möjligt. Dahlgren, som startade P9, lyckades under racets gång köra sig upp till en tredjeplats i mål, bara några tiondelar från tvåan. Morin anslöt tätt bakom på en fjärdeplats och Haglöf slutade femma. Mikaela hade det svårare i vätan och korsade mållinjen som sextonde förare.

– Vi hittade rätt nycklar inför race två och hade oerhört mycket bättre pace. Nu känns det som att det kvittar om det blir blött eller torrt på Mantorp. Räkna med en aggressiv Robert under finalhelgen, säger Robert Dahlgren.

Kontakt

Nedan hittar du våra kontaktuppgifter. Contact info below.